‘Ik ben al heel lang single en voel me een sukkel’

lang-single

‘Er is altijd wel iets waardoor het niet lukt’

Bianca* is midden twintig en heeft nog nooit een serieuze relatie gehad. Ze wil het heel graag, maar de omstandigheden zitten nooit mee. Inmiddels heeft ze het gevoel dat iedereen om haar heen een relatie heeft behalve zij. Op Reddit vraagt ze lezers wat ze aan de situatie kan doen.

Nooit een serieuze relatie gehad

“Ik ben inmiddels 26 jaar oud en heb nog nooit een serieuze relatie, langdurige relatie gehad”, begint Bianca haar verhaal. “De laatste keer dat ik echt met iemand aan het daten was, is alweer zes jaar geleden. Het was de enige relatie die ik ooit heb gehad en het was niet eens echt serieus. Ik heb daar zelf een einde aan gebreid na ongeveer een half jaar, omdat die man helemaal niet goed voor me was. Hij manipuleerde mijn emoties en maakte me niet gelukkig.”

Bang voor afwijzing

Inmiddels heeft Bianca het gevoel dat het single zijn haar in de weg staat. “Als ik nu met een man zou gaan daten, zou ik bang zijn dat het hij raar vindt dat ik zolang geen relatie heb gehad. Misschien ontmoedigt dat hem wel en wil hij dan niet met me verder.” Ze krijgt vaak genoeg van de mensen in haar omgeving te horen dat er niets mis met haar is, maar ze vindt het moeilijk te geloven. “Iedereen zegt altijd dat ik slim, intelligent en grappig ben en dat er vast wel mannen achter me aan zitten. Dat is ook wel zo, ik krijg geregeld aandacht. Het wordt alleen nooit iets serieus.”

Vaak verdrietig

Bianca treft altijd net de verkeerde mannen. “Of ze laten ineens niets meer van zich horen, of ze komen net uit een lange relatie en zijn eigenlijk nog niet klaar voor iets nieuws… Er is altijd wat. Ik krijg inmiddels het gevoel dat iedereen om me heen in een serieuze relatie zit, behalve ik. Ik voel me er vaak slecht en verdrietig door. Wat kan ik hieraan doen?” Wat zou jij Bianca aanraden?

*De naam Bianca is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam booklvr1.

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn zus mijn baby vasthoudt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Joshua Rawson-Harris