‘Mijn vriend laat ’s nachts zulke vieze scheten dat ik er wakker van word’

scheten

‘Ik heb op deze manier geen zin meer om naast hem te slapen’

Mimi* en haar vriend Jake wonen sinds kort samen. Jake laat ’s nachts scheten die zo ongelofelijk stinken dat Mimi er wakker van wordt. Ze is er klaar mee dat haar slaap telkens verstoord wordt en wil het gesprek met Jake aangaan. Ze weet alleen niet hoe ze het onderwerp subtiel moet aankaarten. Daarom vraagt ze lezers op Reddit om raad.

Enorme stank en verstoorde slaap

“Dit klinkt misschien vreemd, maar het is oprecht een groot probleem dat me letterlijk wakker houdt”, begint Mimi haar verhaal. “Jake en ik wonen nu twee maanden samen en sinds een paar weken lig ik ’s nachts regelmatig naar het plafond te staren. Jake laat namelijk scheten in zijn slaap die zó stinken, dat ik er wakker van word. Dat gebeurt telkens rond een uur of twee ’s nachts en daarna lig ik dus uren wakker. Ik word er inmiddels behoorlijk gek van, want ik heb er een hekel aan als mijn slaap wordt verstoord.”

Subtiele veranderingen

Tijdens het schrijven van haar verhaal is het dan ook midden in de nacht. “Het was vandaag dus weer zover en het zorgt er zelfs voor dat ik een beetje wrok ten opzichte van Jake koester”, aldus Mimi. “Ik probeer hem niet anders te behandelen dan anders, maar door het slaapgebrek ben ik chagrijnig. Ik heb minder de behoefte om intiem met hem te zijn en wil ’s ochtends niet zo lang meer knuffelen. Het blijft echter bij die subtiele veranderingen, dus ik heb niet het idee dat hij er iets van merkt.”

Samen om de tafel

Mimi is wel van plan om er met Jake over te praten. “Ik weet alleen niet hoe ik erover moet beginnen. Hoe kaart je zoiets op een subtiele manier aan? Straks schaamt hij zich er ineens enorm voor, dat wil ik ook niet op mijn geweten hebben. Wat nou als het iets is waar hij niets aan kan doen? In alle maanden hiervoor heb ik er niets van gemerkt, maar zoiets kan natuurlijk ook plotseling ontstaan. Ik weet dat hij het lastig vindt om kritiek te krijgen en vermoed dat hij dit wel als kritiek zal zien. Wat moet ik zeggen?” Wat zou jij Mimi adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Zahnayn.

Lees ook: ‘Ik vond een screenshot van een van mijn vriendinnen op zijn telefoon’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Lucas da Miranda