‘Ik vond een screenshot van een van mijn vriendinnen op zijn telefoon’

screenshot

‘Ik voel me er totaal niet prettig bij en word er heel onzeker van’

Tessa* is al twee jaar samen met haar vriend Jack. Vorige week vond ze een screenshot van een foto op zijn telefoon. Op die foto is een van haar vriendinnen in bikini te zien. Het maakt Tessa enorm onzeker en dat wil ze aan Jack duidelijk maken, maar ze weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Op Reddit vraagt ze lezers daarom om raad.

‘Per ongeluk’ een screenshot gemaakt

“Vorige week keek ik met mijn vriend Jack mee op zijn telefoon en deed ik een schokkende ontdekking”, begint Tessa haar verhaal. “Hij scrolde door zijn foto’s en ik zag een screenshot van een foto die me bekend voorkwam. Het was een foto van een van mijn vriendinnen, waarop ze in bikini op het strand poseerde. Toen ik vroeg waarom die foto ertussen stond, zei hij dat hij er per ongeluk een screenshot van had gemaakt. Ik geloofde er niks van en werd meteen enorm onzeker. Mijn vriendin heeft namelijk een behoorlijk aanwezige voorgevel, terwijl ik bijna niets heb. Ik weet dat Jack het heel mooi vindt en dat dat de reden is dat hij die foto heeft opgeslagen.”

Continu staren

Wat de situatie nog vervelender maakt, is dat er ook in real life goed contact is tussen Jack en Tessa’s vriendin. “Een paar dagen geleden was ze bij mij thuis, toen Jack er ook was. Ze had een topje aan dat weinig aan de verbeelding overliet en ik zag dat Jack er continu naar zat te staren. Toen mijn vriendin weg was, begon hij er zelfs over tegen mij. Ik vind het in principe niet erg dat hij naar andere dames kijkt, maar waarom moet hij dat doen bij een vriendin van mij? En waarom voelt hij daarna de behoefte om er met mij over te praten?”

Confrontatie aangaan

Tessa voelt zich niet goed bij de situatie. “Jack zegt telkens dat ik me nergens druk om hoef te maken en dat hij me mooi vindt zoals ik ben. Toch steekt het dat hij andere dames bewondert om iets wat ik zelf niet heb. Die screenshot zit me al helemaal niet lekker. Als ik het niet per ongeluk had ontdekt, had hij het me nooit verteld. Hoe kan ik Jack duidelijk maken dat ik dit allemaal enorm vervelend vind en dat ik niet meer wil dat hij er telkens over begint?” Wat zou jij tegen Tessa zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam 89673.

Lees ook: ‘Ik ben zwanger, maar mijn man dringt aan op een abortus’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Nate Neelson