‘Mijn vriendin is vreemdgegaan en ik heb dat aan haar vriend verteld’

vreemdgegaan

‘Volgens haar telde het niet, omdat ze hetero is en nu experimenteerde met een vrouw’

Rosalie* is al jaren bevriend met Sander en zijn vriendin Christa. Tijdens een bezoekje aan een queer bar is Christa vreemdgegaan. Rosalie voelde zich enorm schuldig tegenover Sander en heeft het daarom meteen aan hem verteld. Het betekende niet alleen het einde van de relatie, maar heeft ook voor een fikse ruzie tussen Rosalie en Christa gezorgd. Op Reddit vraagt Rosalie lezers om raad.

Samen naar een bar

“Mijn vriendin Christa en haar vriend Sander waren vijf jaar samen”, begint Rosalie haar verhaal. “Ik ken Sander al langer dan dat ik Christa ken. We hebben allemaal op dezelfde school gezeten, maar toen sprak ik Christa nooit. Dankzij hun relatie zijn we echter goede vriendinnen geworden.” Zelf is Rosalie lesbisch en laatst besprak ze een plan met Christa. “Ik had het erover dat ik binnenkort een keer naar een queer bar wil gaan, in de hoop daar een leuke dame te ontmoeten. Christa zei meteen dat ze dat een heel goed idee vond en dat ze wel mee wilde, omdat ze nog nooit in zo’n bar was geweest. Ik zag daar niks geks in en zei dus dat ze wel mee kon.”

Ineens verdwenen

Een paar dagen later gingen Rosalie en Christa samen naar de bar. “Het was heel gezellig, iedereen had het leuk. Na een paar shotjes zag ik echter dat Christa met een meisje stond te zoenen. Daarna verdwenen ze ineens en was ik ze urenlang kwijt. Toen ik Christa weer zag, zat haar haar helemaal door de war en was haar make-up uitgesmeerd. Ik vroeg haar waar ze in hemelsnaam had gezeten en ze zei giechelend dat ze voor het eerst intiem was geweest met een meisje.” Rosalie was enorm verbaasd en herinnerde Christa eraan dat ze een vriend heeft. “Ze haalde haar schouders op en zei ‘dat dit niet telt’, omdat ze hetero is en alleen maar wilde experimenteren. Ik besloot er maar niet op door te gaan en een taxi voor ons te bestellen.”

Meteen verteld

Rosalie vond het enorm lullig voor Sander en zat met een schuldgevoel, omdat zij van het vreemdgaan afwist. “Een dag later had ik met Sander afgesproken en ik besloot meteen om hem alles te vertellen. Hij was enorm gekwetst en boos en heeft het meteen uitgemaakt met Christa. Zij was uiteraard erg boos op mij, dat snap ik wel. Toen ze echter zei ‘dat ik altijd alle leuke dingen verpest’, ben ik tegen haar in gegaan. Wat ze gedaan heeft, is in mijn optiek niet oké en ik vind dat Sander het recht had om het te weten. Toch bekruipt me af en toe het gevoel dat ik me niet met hun relatie had moeten bemoeien. Heb ik hier goed aan gedaan?” Wat zou jij tegen Rosalie zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam so_lovely_lucky.

Lees ook: ‘Ik heb mijn man en mijn dochter uitgescholden omdat ze niet opruimden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Austin Guevara