Zó word jij een betere partner in je relatie

partner

Een relatietherapeute geeft advies

Als je in een relatie zit, heb je natuurlijk alles over voor je partner. En dat is zeker niet raar. Maar wist je dat als je déze karaktereigenschappen een klein beetje aanpast, je misschien wel een nóg betere partner bent voor je wederhelft? Relatietherapeute Anita Chlipala laat los welke dingen belangrijk zijn volgens haar.

Neem je partner niet voor lief

Allereerst adviseert Anita om je partner nooit voor lief te nemen. Er is namelijk een grote kans dat als je in een langdurige relatie zit, je gewend raakt aan de aandacht van je partner. En dat is mooi, maar vaak is dit niet eens het geval. Anita zegt daarom dat je je partner altijd aandacht moet blijven geven. “Ik heb weleens van mijn cliënten gehoord dat ze dachten dat de liefde er altijd zou zijn. Daarbij hadden ze niet door dat deze liefde heel makkelijk kan verdwijnen als je je partner niet genoeg aandacht geeft.” Het is dus erg belangrijk om je liefde en waardering uit te spreken naar elkaar zodat je partner zich niet vergeten voelt. En ja, óók als je al het gevoel hebt dat je je partner genoeg aandacht geeft.

Gevoelens

Ook is het erg belangrijk dat je luistert naar de gevoelens van je partner. Niks is erger dan de gevoelens van een ander verdoezelen. Want zeg nou zelf, als jij vertelt waar je mee zit en dat gaat er het ene oor in en het andere oor weer uit, vind je dat ook niet leuk. Probeer de gevoelens van je partner dus goed op te slaan als ze zeggen waar ze mee zitten.

“Als je een goede lover wil zijn moet je je partner de zekerheid en veiligheid geven door begrip en medeleven te tonen. Zo kan je partner zijn/haar persoonlijkheid laten zien, en hoeft hij/zij zich niet te concentreren op het steeds maar blijven presteren voor zijn/haar partner. Op deze manier ervaart je partner zijn/haar eigen plezier”, aldus sekstherapeute Lisa Hochberger.

Ruzies

Ruzies horen nou eenmaal bij een relatie. Niemand is perfect, en dat hoeft ook zeker niet. Je hoeft het natuurlijk niet altijd met elkaar eens te zijn. Wel is het belangrijk om altijd op een zo eerlijk mogelijke manier te kibbelen met elkaar. Hiermee bedoelen we zonder gemene woorden en steekjes onder water. Dit maakt de ruzie alleen maar nog erger, waardoor je misschien dingen gaat zeggen die je eigenlijk helemaal niet meent. Spreek beiden je gevoelens uit en voorkom dat iemand gekwetst wordt. Communication is key, maar dan wel op een rustige en eerlijke manier.

Lees ook: Deze veelvoorkomende fouten maken alle vrouwen in een relatie

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels