‘Mijn vriend toont wel heel veel interesse in zijn vrouwelijke collega’

enthousiasme vrouwelijke collega

De vrouw is jaloers op de band die haar vriend met zijn collega heeft

Op de werkvloer kunnen goede vriendschappen en soms zelfs relaties ontstaan. En dat tweede is iets waar de 29-jarige Melanie* bang voor is. Zo heeft haar 31-jarige vriend wel heel veel interesse in zijn nieuwe, vrouwelijke collega. “Hij is niet iemand die vreemd zal gaan, maar toch maak ik me zorgen”, deelt ze op het Reddit-forum. 

Weinig enthousiasme

“Mijn vriend en ik zijn al vier jaar samen. Hij is fantastisch en we hebben elkaar altijd vertrouwd in onze relatie. Mijn vriend praat vrij monotoon, soms zelf zo erg dat mensen niet doorhebben of hij ergens blij mee is of niet. Hij is dan ook niet iemand die luid en met veel enthousiasme zijn verhaal doet. Het is niet iets wat ik fantastisch vind in onze relatie, maar zo is hij nou eenmaal en dat is helemaal oké.” De vrouw vervolgt dat haar vriend nooit heel enthousiast reageert op weekendjes weg en dat zijn vrienden het ook moeilijk vinden om hem enthousiast te maken over een uitje. “Hij is gewoon niet iemand die aanstekelijk enthousiast is.”

Nieuwe collega

Maar sinds kort is Melanies vriend wél enthousiast, en dat baart Melanie zorgen. “Eind vorig jaar kreeg hij een nieuwe baan. En zijn team heeft sinds kort ook een vrouwelijke collega met wie mijn vriend nu goed bevriend is. Ze is getrouwd en mijn vriend is zeker niet iemand die vreemd zal gaan, maar waar ik me zorgen over maak is dat hij bij haar heel enthousiast is, enthousiast over haar praat en veel interesse in haar toont.”

Alles is leuk

“Op elk voorstel dat ze doet, reageert hij enthousiast. Zo gaan ze samen voor de lol hardlopen en hebben ze zelfs een weekend weg met de collega’s gepland (ik ben daar overigens wel voor uitgenodigd). Ze bellen regelmatig met elkaar; soms gaat het over werk, maar ze bellen ook gewoon met elkaar omdat ze heel goede vrienden zijn. Hij is nooit zo enthousiast tegen zijn mannelijke collega’s en hij heeft nog nooit eerder een vriendschap gesloten met een vrouw.”

Jaloers

De vrouw geeft toe dat dit haar een vervelend gevoel geeft. “Ik ben krankzinnig jaloers, en ik vind het vervelend dat ik me hier zo jaloers over voel. Het is niet zo dat ik bang ben dat hij vreemdgaat, maar hij is nooit zo enthousiast tegen mij. Ik heb dit tegen hem gezegd en hij begrijpt dat het vervelend voor me is. Hij probeert thuis nu ook enthousiaster tegen me te doen, maar het houdt me bezig dat het voor hem niet vanzelfsprekend is om ook zo vrolijk tegen mij te doen. Dat iemand anders daarvoor nodig was, zit me dwars.”

Advies

“Ik vraag me nu het volgende af: ben ik nu overdreven aan het reageren? Of is dit een voorbode van dat mijn vriend stiekem toch meer interesse in een ander heeft? En is hij misschien gelukkiger met iemand anders?”, vraagt Melanie zich dan ook af. “Ik denk dat je nu een realisatiemoment over jullie relatie hebt. Dat jullie met een ander misschien wel gelukkiger zijn”, schrijft iemand in de reacties. “Ik vind het vervelend om te zeggen, maar als hij van nature wel enthousiast is bij haar past ze misschien beter bij hem.”

*Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de username throwaway0632.

Lees ook: Man bezorgd om depressieve vriendin: ‘Weet niet hoe ik hiermee om moet gaan’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jose Vazquez