‘Mijn vriend zet telkens een babystem op en ik haat het’

babystem

‘Het lijkt een beetje op een overdreven optimistische Phineas & Ferb’

Maria* is nu al een tijdje samen met haar vriend Brian. Ze is heel gelukkig met hem, maar ze heeft een ding waar ze zich bij hem dood aan kan ergeren. Brian zet namelijk telkens een heel irritant babystemmetje op als hij tegen Maria praat. Ze kan er niet meer tegen en vraagt gefrustreerd aan de lezers op Reddit wat ze moet doen.

Babystemmetje

“Mijn vriend Brian zet heel vaak een babystemmetje op”, schrijft Maria. “En natuurlijk is dat niet erg, maar het wordt wel aardig vervelend als je élke keer wordt aangesproken met zo’n stem.” Daarbij schrijft Maria dat haar vriend niet zo’n ’typisch babystemmetje’ heeft. “Zijn babystem is vooral niet de stem die je altijd voorstelt”, vervolgt ze. “Het is moeilijk te beschrijven, maar het lijkt een beetje op een overdreven optimistische Phineas & Ferb. En zelfs dát doet het geen recht, maar dat is het beste wat ik voor nu kan bedenken”, aldus Maria.

Comfortabel

“Het probleem is ontstaan doordat Brian een keer tegen me zei dat hij ‘zo blij is dat hij zichzelf kan zijn bij mij en zich comfortabel genoeg voelt om met zijn babystem te praten'”, schrijft Maria ietwat geïrriteerd. Ze vervolgt dat Brian zich op dat moment kwetsbaar openstelde naar haar, waardoor het nu veel moeilijker is voor Maria om hem te vertellen dat ze zijn babystem haat. “Ik weet dat als het erop aankomt, ik het hem gewoon moet vertellen, maar ik wil hem allesbehalve onzeker maken. Hij praat namelijk ALTIJD zo, dus hij vindt het duidelijk fijn om te doen. Hij stelt zich zó open bij me”, vervolgt ze. “Ik ben blij dat hij zich zo voelt bij mij, en ik wil totaal niet dat hij zich minder op zijn gemak voelt als ik hem ermee confronteer.”

Advies

“Hoewel we nog niet zo super lang samen zijn, vind ik alles aan hem geweldig – op zijn babystem na dan”, legt Maria uit. “We houden van dezelfde dingen en we zitten allebei in de comedy-wereld. Ik snap daarom ook niet dat zo’n grappige vent niet kan inzien dat zijn babystem helemaal niet grappig is.” Maria geeft toe dat het waarschijnlijk helemaal niet veel voorstelt voor de lezers, maar dat ze zich er écht aan ergert. “Ik wil hem er wel op aanspreken, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Ik wil hem niet kwetsen. Ik heb zelfs m’n vrienden al om advies gevraagd, maar zij weten ook niet wat ik moet doen.” Wat zou jij Maria adviseren?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam weird_milf.

Lees ook: ‘Ik heb mijn dochter haar eerste date laten cancelen’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kyle Broad