‘Mijn vriend wil me niet voorstellen aan zijn vrienden en familie’

vriend

‘Ik snap niet wat voor verschil er tussen die twee nationaliteiten zit’

Rosa* heeft nu ongeveer een half jaar een relatie met haar vriend Tom. Afgelopen weekend sliep ze bij hem, omdat ze best wel ver bij elkaar vandaan wonen en dat daarom handiger is. Toen Rosa weg wilde gaan, hield Tom haar tegen omdat zijn vader buiten stond. Hij wilde niet dat zijn vader Rosa zou ontmoeten. Op Reddit doet Rosa haar verhaal.

Vader

“Toen mijn vriend me zei dat hij niet wilde dat ik zijn vader ontmoette, was ik compleet in shock”, schrijft Rosa. “Tom vertelde me dat zijn vader het niet zo heeft op Aziaten en dat het daarom geen goed idee zou zijn als ik hem zou ontmoeten.” Een paar minuten later legde Tom uit dat zijn vader nogal hard kan zijn en dat hij daarom Rosa niet aan hem wilde voorstellen.

Verschil

“Het was ook helemaal niet mijn bedoeling om een heel gesprek met zijn vader aan te gaan”, vervolgt Rosa. “Ik wilde me alleen maar voorstellen, groeten en dan richting mijn huis gaan.” Rosa legt uit dat zijn vader gescheiden is en vaak op vakantie gaat naar Marokko, waar hij dus wél fan van is. “Ik snap niet wat voor verschil ertussen die twee nationaliteiten zit, dus waarom zou zijn vader mij niet mogen?”, vraagt Rosa zich af.

Geheim

“Ik begin me af te vragen of Tom zich niet gewoon voor me schaamt”, schrijft Rosa. “Ik heb z’n vrienden ook nog nooit ontmoet, en hij wil geen foto’s met mij plaatsen op social media. Daarnaast praat hij niet eens over me met zijn familie. Eigenlijk besta ik gewoon niet.” Tom heeft laten weten dat hij wel aan zijn moeder heeft verteld dat Rosa zijn vriendin is.

“Toch blijf ik van mening dat hij me geheim wil houden omdat hij zich op de een of andere manier voor me schaamt”, stelt Rosa. “Daardoor weet ik niet of het de moeite waard is om bij hem te blijven, ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb het al eerder aan hem gevraagd, maar dan ontkent hij het.” Wat vind jij dat Rosa moet doen?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam taceyacey.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.
Bron: Reddit | Beeld: Pexels