‘Mijn vrouw wil naar het buitenland verhuizen voor werk, maar ik niet’

buitenland verhuizen

De man ziet het niet zitten om te emigreren

René* en zijn vrouw Lauren zijn al een tijdje samen. Het stel heeft twee kinderen en beiden hebben ze een goede baan. Nu is het zo dat Lauren onlangs een baan aangeboden kreeg in het buitenland en daarom graag wil verhuizen. René ziet dit echter niet zitten. Op Reddit vraagt René anoniem om advies.

Verhuizen

“Mijn vrouw heeft een goede baan aangeboden gekregen in een ander land. Dit land ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld”, begint René zijn verhaal. “Ze had me niets over haar plan verteld of überhaupt dat ze naar de functie had gesolliciteerd. Ik hoorde het pas een paar weken geleden toen ze in de tweede fase van de sollicitatiegesprekken zat.”

Mocht Lauren de baan krijgen, dan wil ze hiervoor graag met haar gezin verhuizen. Hier is René het absoluut niet mee eens. “Ik kan niet zomaar van land veranderen. Ik heb hier ook verplichtingen en een toekomst waar ik aan wil bouwen. Ik zou daar dan ook maar een vergelijkbare baan moeten vinden met een even goed salaris”, legt René uit. “Na wat research gedaan te hebben over het land en het salarisniveaus, voel ik dat een verhuizing daarheen exotisch en verleidelijk zou zijn, maar absoluut niet haalbaar of financieel slim.” Zo zou de verhuizing alleen al flink veel geld kosten. Daarnaast moeten ze nog maar goede scholen en een kinderopvang voor de kinderen vinden. Er komt simpelweg te veel bij kijken, zo vindt René.

Niet mee eens

“Ik weet dat Lauren ooit graag in het buitenland wil gaan wonen en werken, maar ik heb het gevoel dat ze niet goed over alles heeft nagedacht, en ik vind het daarnaast stom dat ze het niet met mij heeft overlegd toen ze naar de baan solliciteerde”, vervolgt René. “Vandaag, nadat ik alle voor- en nadelen op een rijtje had gezet, rustig met haar had gepraat en haar had uitgelegd waarom het geen goed idee is om te verhuizen financieel gezien, klapte ze volledig dicht. Ze was overrompeld door mijn mening.”

“Ik voel dat ze me dit kwalijk neemt, alsof ik haar niet steun. Maar ik vind dat ze er gewoon niet goed over na heeft gedacht”, aldus René. Hij vraagt zich af of hij deze gedachte verder had moeten uitdiepen of toch had moeten proberen het eens te worden met zijn vrouw. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam D1ssident15.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels