‘Mijn baas stalkt me nadat ik ontslag heb genomen’

baas

‘Mijn baas en bepaalde collega’s hebben achter mijn rug om geprobeerd me te laten ontslaan’

Laura* heeft in totaal zo’n drie maanden bij een bejaardentehuis gewerkt. Zelf is ze bezig met een medische opleiding, waarvoor ze werkervaring op moest doen in de praktijk. Haar baas en collega’s hielden haar altijd scherp in de gaten en zeurden al over de kleinste dingetjes. Het ging zelfs zover dat Laura uiteindelijk ontslag nam. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Baas

“Mijn baas hield me altijd in de gaten toen ik bij het bejaardentehuis werkte”, begint Laura. “Ook stuurde ze me altijd berichtjes of belde ze me wanneer zij daar zin in had. Dus ook als ik middenin mijn les zat bijvoorbeeld. Meestal waren het negatieve berichtjes. Zo probeerde ze altijd roddels uit me te trekken of beschuldigde ze me ervan dat ik alleen wat deed als mijn baas er was.” Laura schrijft dat haar baas haar zelfs berichtjes stuurde toen ze een familiereünie had.

Beschuldigingen

“Ze begon me écht te stalken tijdens mijn familiereünie”, vervolgt Laura. “Ze beschuldigde me ervan dat ik had geschreeuwd tegen een coördinator omdat ik volgens haar geen juiste informatie had opgenomen tijdens de lunch – het is belangrijk om dit meteen juist op te nemen als iemand net uit het ziekenhuis is.”

Laura geeft toe dat ze inderdaad een discussie had met deze coördinator, maar dat dit niet langer dan tien seconden had geduurd. “En het mooie was ook nog dat mijn baas me pas na vier dagen belde over dit ‘incident’. En of het nog niet erger kon, beschuldigde ze me dat ik een patiënt ook niet goed had schoongemaakt na een toiletbezoek.”

Ontslag

Maar Laura’s baas was na deze beschuldigingen nog steeds niet klaar. “Ook vertelde ze me dat er maar liefst vijf collega’s over me hadden geklaagd, maar toen ik dit aan hen vroeg ontkenden ze het allemaal. Ik was er klaar mee en nam ontslag”, schrijft Laura. “Blijkbaar hebben mijn baas en bepaalde collega’s maandenlang tegen me gelogen en achter mijn rug om geprobeerd om me te laten ontslaan.” Laura legt uit dat ze blijkbaar drie maanden lang de was verkeerd had gedaan en dat haar collega’s dat pas op de laatste dag hadden verteld.

“Mijn baas heeft mij ook een geprobeerd de schuld te geven van een hoofdwond bij een patiënt”, gaat ze verder. “Ik bedacht een plan om een hele lijst te maken met dingen waar het personeel en mijn baas niet aan voldeed en gaf het aan mijn baas toen ik ontslag nam. Het is nu een dag geleden dat ik daar ben vertrokken en ik krijg alleen maar belletjes en berichtjes van mijn baas dat ik haar heb gekwetst met mijn lijst en dat ze niet stopt met mij berichten voordat ik mijn excuses heb aangeboden. Maar ik ga dat niet doen!” Vind jij dat Laura goed heeft gehandeld?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam PopDiddilyBop.

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft dronken met een vriend van haar broer gezoend’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Reddit | Beeld: iStock