‘Ik doe niets voor kerst omdat mijn man naar het WK is gegaan’

kerst wk

‘Volgens hem gedraag ik me verwend’

Edna* is een huismoeder van drie kinderen. Haar man Josh werkt volle uren en zorgt dat er brood op de plank komt. Met de feestdagen in het vooruitzicht, begint Edna aan de planning voor de kerst. Josh heeft echter weinig rekening met haar gehouden in het budget, omdat hij is afgereisd naar Qatar voor het WK. Edna vraagt op Reddit hoe ze het best met deze situatie kan omgaan, want de ruzie tussen het stel lijkt alleen maar erger te worden.

Voetbal

Hoewel Josh met z’n fulltime-baan een degelijk salaris heeft, heeft de familie de afgelopen maanden zich toch aan een strikt budget gehouden. Hij wilde namelijk sparen voor een reis naar het WK in Qatar. “Josh is letterlijk geobsedeerd door voetbal”, legt Edna uit in haar bericht op Reddit. “Volgens hem kan hij bijna nooit iets doen dat hij leuk vindt. En ik wil hem niet beoordelen – het is immers zijn geld”, schrijft ze.

Kerstplannen

Maar zoals zoveel families, zijn Edna en Josh ook plannen aan het maken voor een vrolijk kerstfeest. “Josh vertelde me dat hij geld opzij had gezet, en dat ik het allemaal moest regelen tot hij op 20 december weer terug is.” Eerst denkt Edna dat dat een prima deal is, tot ze erachter komt dat Josh slechts honderd dollar opzij heeft gezet. “Die honderd dollar was bedoeld voor álles. Kerstversiering, eten, cadeaus, zorg voor de kinderen, etc.”

Vrienden

Hoewel Edna haar man duidelijk probeert te maken dat dat simpelweg niet te doen is, trekt Josh hier zich niets van aan. “Ik dreigde dat als hij me met die honderd dollar zou laten zitten, dat er dit jaar dan maar géén kerstfeest komt”, schrijft de vrouw. “Volgens hem is dit ‘alles wat hij kan missen’, maar ik merkte nog op dat hij ook voor de reiskosten van twee vrienden betaalde.” Dat er geen geld zou zijn voor een fijne kerst met de familie, gaat er bij Edna dus niet in.

Ruzie

Voor zijn vertrek had het stel nog geen akkoord bereikt over de kerstplannen, en inmiddels is Josh al een aantal dagen in Qatar. “Gisteren vond ik toch een envelop met diezelfde honderd dollar erin en een briefje van hem waarop stond dat ik het ‘moest uitzoeken’. Ik heb hem een bericht gestuurd dat ik dan maar niks voor Kerstmis ga doen”, deelt Edna.

Josh reageert hier echter woedend op. “Hij bleef maar boze berichten sturen. Volgens hem was ik ‘verwend’ en probeerde ik de kerstdagen voor mijn kinderen te verpesten.” Edna weet nu niet meer wat ze met de situatie moet. Wat zou jij in haar plaats doen?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam NoChristmas2022.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ashlyn Ciara