‘Mijn schoonmoeder wil dat ik mijn bruiloft met haar deel’

schoonmoeder bruiloft

‘Ze vertelt nu iedereen dat ik een slechte vrouw en nog slechtere moeder zal zijn’

De 25-jarige Michelle* stapt binnenkort in het huwelijksbootje. Haar schoonmoeder Tirza staat ook op het punt om te gaan trouwen, dus de schoondochter en schoonmoeder hebben een goede hoeveelheid bonding time rond hun plannen van hun beide bruiloften. Of althans, dat denkt Michelle – tot haar schoonmoeder begint aan te dringen op het delen van een gezamenlijke bruiloft. Inmiddels is de hele familie bij het conflict betrokken, en is Michelle ten einde raad. Op Reddit vraagt ze om hulp.

Lieve schoonfamilie

“We zijn nu een paar maanden verloofd, en tot nu toe is alles perfect. Mijn familie is weg van hem, en zijn familie is gewoon zo lief”, begint Michelle haar roep om hulp. “Maar er is een probleem”, vervolgt ze. Ze legt vervolgens uit dat naast haar eigen bruiloft, ook haar schoonmoeder binnenkort opnieuw in het huwelijksbootje stapt. “Ik heb nooit problemen met Tirza gehad en ik ben ook heel blij voor haar. We zijn samen onze bruiloften aan het plannen en we hebben elkaar hierdoor goed leren kennen.” Dat klinkt allemaal perfect, toch? Dat denkt Michelle eerst ook…

Bizar verzoek

…tot Tirza met een bizarre vraag komt tijdens één van hun afspraken. “Ze zei opeens hoe leuk het zou zijn om onze bruiloften samen te doen, zodat we ‘samen dezelfde liefde konden ervaren’. Maar ik zei nee, want ik wil míjn huwelijksdag niet delen met iemand anders. Mijn bruiloft hoort te draaien om mij en mijn verloofde alleen”, legt Michelle uit.

Maar Tirza blijft maar aandringen. “Ze zei dat ze het begreep, maar ze bleef maar pushen. En toen barstte ik. Ik zei dat ik me er niet goed bij voel om mijn huwelijksdag te delen met iemand die 31 jaar ouder is dan ik en aan haar derde huwelijk begint.” Oei! Michelle omschrijft dat Tirza hierop in huilen uitbarst en roept dat Michelle een ‘valse trut’ is.

Familievete

Maar dat is niet het enige. “Tirza deelde haar verhaal ook direct met zowel haar eigen als met mijn familie. Ook postte ze erover op Facebook, waar ze bovendien schreef dat ik een slechte vrouw zal zijn voor mijn man en een nog slechtere moeder voor zijn kinderen.” Michelle krijgt het hierdoor nu zwaar te verduren van haar schoonfamilie.

“Mijn verloofde en zijn familie zijn woedend op me. Sommige andere mensen staan echter wel aan mijn kant. Zat ik dan echt fout?” vraagt ze zich af. Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Skinnybowser1.

Lees ook: ‘Mijn bruidsmeisje wil alleen zitten met haar partner op mijn bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Oana Lupescu