Bo vertelt: ‘Ik kwam erachter dat er een rechtszaak loopt tegen mijn vriend’

vrouw

‘Hij zou zware misdrijven gepleegd hebben’

Bo* is ongeveer een maand samen met haar vriend Sebastiaan. Ze kennen elkaar al een aantal jaar, maar zijn sinds een paar maanden begonnen met daten. Tot voor kort ging alles super goed, totdat Bo voor de grap besloot om wat diepere research naar haar nieuwe vlam te doen. Want wat ze aantrof is niet mals… 

Kennissen

“Sebastiaan en ik kennen elkaar al een tijdje”, begint Bo haar verhaal. “Ik heb tijdens mijn studie met zijn jongere broer in een studentenhuis gewoond. Een paar maanden geleden zagen we elkaar weer op een feestje en het klikte gelijk.” Bo beschrijft Sebastiaan als lief, grappig én af en toe een beetje onhandig. “Maar dat vind ik juist wel schattig”, aldus Bo. “Mijn vrienden kennen hem, en ik ben nog steeds bevriend met zijn broer en schoonzus.” Kortom: one happy family, zou je denken.

Exen

“Afgelopen zondag hingen we wat op de bank bij mij thuis”, vervolgt Bo. “Ik heb hem een beetje over mijn date-verleden verteld, waar hij helemaal oké mee was.” Ook Sebastiaan zijn meest recente vriendin voor Bo kwam ter sprake. Bo was er al van op de hoogte dat de breuk tussen de twee nogal rommelig was geweest. “Zijn ex had ernstige medische problemen en hij probeerde haar hierin zo goed mogelijk te steunen. Hun relatie ging aan en uit, totdat het uiteindelijk definitief voorbij was en ze met de noorderzon vertrok”, legt ze uit. “Althans, ik dacht dat het zo was gegaan…”

Misdrijf

Toen Sebastiaan even later was vertrokken, werd Bo om de een of andere reden nieuwsgierig. “Ik ben advocaat, dus ik besloot hem op te zoeken in ons rechtssysteem”, vertelt ze. “Zo kwam ik erachter dat hij een zaak voor huiselijk geweld tegen zich heeft lopen. Het gaat hier om zware misdrijven die hij bij zijn ex gepleegd zou hebben.” Bo was in shock, zo vertelt ze: “Ik vroeg mijn beste vriendin om advies en zij zei dat ik het aan niemand moest vertellen, maar erover moest praten met hem.” Toch informeerde Bo bij zijn vrienden en familie of zij wisten van zijn verleden, maar allen hadden ze geen idee.

Confrontatie

“Inmiddels heb ik er via de telefoon met Sebastiaan over gesproken en het blijkt dat hij het me nooit had willen vertellen”, gaat Bo verder. “Hij hoopte gewoon dat ik er nooit achter zou komen.” Haar vriend wilde er verder niet over uitweiden via de telefoon en verbrak de verbinding zodra hij de kans zag. “Uiteindelijk kreeg ik face-te-face zijn kant van het verhaal over het incident te horen, maar dat schildert nog steeds geen geweldig beeld van Sebastiaan”, vertelt ze.

“Hoe ga ik hiermee verder? Moet ik hem een tweede kans geven? Of verder gaan zonder hem?”, vraagt ze zich af.  Wat zou jij doen in Bo’s situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA-outsideop.

Lees ook: Natascha: ‘Ik vernoemde mijn zoons naar mijn vader, maar niet naar mijn schoonvader’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock