Belangrijk: déze tekenen vertellen dat je partner ongelukkig is in jullie relatie

ruzie

Dit zijn de tekenen dat je partner de relatie niet meer leuk vindt

Als je iemand net leert kennen en verliefd wordt, zweef je op een roze wolk met je roze bril op. Alles is dan leuk, schattig en het lijkt alsof dat verliefde gevoel nooit over zal gaan. Maar als je al langere tijd samen bent en die eerste verliefdheid is geëvolueerd naar een dieper ‘houden van’, merk je dat het lang niet altijd koek en ei is. 

Dat geeft natuurlijk helemaal niets, elke relatie heeft zijn ups en downs.

Maar als je de volgende signalen in je relatie ziet, kan dit een teken zijn dat er iets mis is. Wat als de downs gaan overheersen in je relatie? Deze tekenen kunnen erop wijzen dat je partner het niet meer ziet zitten.

Hij of zij kan niets goed doen
We snappen het hoor, als jij het meeste in het huishouden doet, is dat natuurlijk best vervelend. Maar op een gegeven moment wordt dat gezucht en gesteun teveel en heeft je partner het gevoel dat niks goed genoeg is. Probeer hierop te letten, want ongemerkt kun je door jouw geklaag steeds verder van elkaar afdrijven. Benoem de positieve dingen en probeer op een volwassen manier over de minpunten te praten.

Werk, werk, werk
Als je partner het de laatste tijd wel heel druk heeft met werk en ook thuis nog met regelmaat de laptop openklapt, kan het gewoon chaos op de werkvloer zijn. Een andere mogelijkheid is dat het een excuus is om onder tijd met jou uit te komen. Merk je dit? Praat erover!

Stilte
Het schrikbeeld van elk stel is dat je samen uit eten gaat en dat je dan zwijgend tegenover elkaar de soep naar binnen zit te lepelen. Natuurlijk is het fijn als je ‘gewoon’ samen kunt zijn zonder dat je hoeft te praten, maar geen enkel gespreksonderwerp meer kunnen vinden is natuurlijk het andere extreme. Deze situatie moet niet maanden duren, want hier worden jullie beiden diep ongelukkig van. Benoemen en kijken of er meer aan de hand is!

Sleur
Jullie kijken elke vrijdag samen naar Game of Thrones, zaterdag eten jullie Chinees en op zondag gaan jullie koffie drinken in dezelfde tent. Het is fijn om samen jullie ‘dingetjes’ te hebben, maar op deze manier kruipt de sleur er snel in. Niets is spannend en alles is voorspelbaar en op een gegeven moment worden nieuwe prikkels (lees: een ander) ineens wel heel interessant. Je houdt je relatie spannend door samen nieuwe dingen te proberen!

Lees ook: deze eigenschappen maken je een goede vriendin 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels