Ha! Onderzoek wijst uit: mannen die vaker schoonmaken, leven langer!

schoonmaken

Nóg een reden om hem aan het werk te zetten

Dat vrouwen thuisblijven en het huis schoonmaken is natuurlijk niet meer iets van deze tijd. De heren kunnen net zo goed hun steentje bijdragen in het huishouden. Toch denken nog niet alle mannen hier hetzelfde over, bij veel stellen zijn taken allesbehalve eerlijk verdeeld. Zit jouw man ook de hele dag op de bank te niksen? Laat hem dit dan lezen!

De ramen zemen, de (af)was doen en de vloer dweilen, de mannen kunnen hier beter maar gelijk mee beginnen als ze langer willen leven.

Huishoudelijke activiteiten
De McMaster University en Hamilton Health Sciences voerden een onderzoek uit namens de Health Research Institute. Het bleek dat 30 minuten aan huishoudelijke activiteiten bij mannen de kans op vroegtijdig overlijden met maar liefst 28 procent verkleint. Daarnaast neemt ook de kans op hartproblemen met 20 procent af.

Aantal minuten
Maar liefst 130.000 mensen uit 17 verschillende landen werden bestudeerd. Hieruit bleek dat als men gedurende zeven jaar minimaal 150 minuten per week actief is, het sterftecijfer met acht procent afneemt. Ook hadden de mensen die 750 minuten wandelden per week zelfs 36 procent minder kans om te overlijden! En wat is er nu actiever dan even stofzuigen? Mannen, van die bank af dus en gelijk maar het huis voorzien van een grote schoonmaakbeurt!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 Bron: Gatsby | Beeld: Pexels