Plagen jij en je partner elkaar vaak? Dan hebben jullie blijkbaar een sterke relatie!

partner plagen sterke relatie

Volgens de wetenschap draagt het bij aan een gelukkige relatie

Plagen jij en je partner elkaar aan de lopende band? Dan hebben we goed nieuws voor je! Volgens een onderzoek van de Appalachian State University is elkaar af en toe een beetje treiteren een van de belangrijkste factoren van een gezonde en gelukkige relatie. Vooral mee door blijven gaan dus!

Om deze 5 redenen is het goed om elkaar af en toe eens lekker te sarren.

1. Jullie erkennen elkaars rare trekjes

Elkaar plagen gaat niet zozeer over het belachelijk maken van elkaars tekortkomingen, maar om het plezier hebben om elkaars eigenaardige trekjes. ”Als je elkaar plaagt met jullie gekke trekjes, wijs je eigenlijk op de kantjes van iemands persoonlijkheid die anderen niet kennen”, vertelt relatiecoach Laurel House aan Red Online. ”Die trekjes zijn meestal juist de dingen waarom je zoveel houdt van je partner en wat jullie band verschillend maakt van die van een vriendschap.”

2. Het versterkt jullie band

Elkaar plagen kun je vergelijken met een ‘inside joke’, iets wat alleen jou en je geliefde met elkaar verbindt en waarvan een buitenstaander niets weet. Terwijl jij je partner misschien plaagt met zijn of haar dubbele kin of de manier waarop hij/zij het woord ‘avocado’ uitspreekt, laat je zien dat je je partner ondanks enkele onzekerheden toch nog steeds graag ziet. Steker nog, vertelt House: ”Als je aan iemand vraagt wat ze het aantrekkelijkst vinden aan hun partner, is de kans┬á groot dat dat precies hetzelfde is als waarmee ze hun partner plagen.”

3. Het zorgt voor plezier in jullie relatie

”Elkaar plagen is de ideale manier om wat plezier en luchtigheid toe te voegen aan jullie relatie. Humor is immers een van de gemakkelijkste manieren om stress te verlichten en een van de belangrijkste bouwstenen van een relatie”, aldus House.

4. Elkaar plagen is veel intiemer dan je denkt

House: ”Tijdens momenten van verveling, onzekerheid en ongemak kun je meteen het ijs breken, opnieuw met elkaar verbinden en plezier maken als je elkaar even plaagt. Je voelt je begrepen en gezien en je zal merken dat het erg geruststellend voelt om te weten dat je partner en jij elkaar niet alleen door en door kennen maar ook door dik en dun steunen”.

5. Het is een kans om ruzie uit te praten

Wanneer je dit op een luchtige en leuke manier doet, ten minste. Ook kun je het plagen gebruiken om iets moeilijkere onderwerpen aan te kaarten op een zachtere manier. Je voorkomt hiermee dat de gemoederen meteen oververhit raken.

Lees ook: Stelen jij en je partner weleens eten van elkaars bord? Dat blijkt heel goed voor je relatie!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels