Deze slechte gewoonte kan je relatie verpesten volgens onderzoekers

gewoonte relatie verpesten

Goed om even bij stil te staan

Het gebeurt in elke relatie weleens dat een van beiden iets niet doet wat hij of zij wel beloofd had om te doen. Het kan resulteren in een akkefietje. Vecht het akkefietje alleen niet uit door demonstratief een foto naar je partner te appen van de wasmachine die niet door hem of haar geleegd is. Een driftige app-ruzie is namelijk wat je wilt voorkomen. 

Face-to-face

We maken ons er allemaal weleens schuldig aan: een kibbelen via WhatsApp. Toch kun je het beter echt niet doen. Uit onderzoek blijkt dat stellen die hun ruzies uitvechten per telefoon, vaker ongelukkig zijn binnen hun relatie. Het is daarom beter om tot tien te tellen en je frustratie te bewaren voor het moment dat je het er face-to-face met je partner over kunt hebben. Op die manier is de kans op een miscommunicatie een stuk kleiner. Daarnaast kun je zo ook beter de reactie van je partner peilen.

Lief appje

Grappig genoeg betekent dit niet dat je iedere vorm van communicatie met je geliefde per telefoon uit de weg moet gaan. In tegendeel juist, elkaar zomaar een lief appje sturen is goed voor je relatie! Wanneer je partner dat vrijwel nooit uit zichzelf doet, word dan niet meteen boos. Volgens hetzelfde onderzoek is degene die het appje stuurt nog gelukkiger dan de ontvanger. Stuur meteen maar een hartje!

Lees ook: Deze 4 sterrenbeelden zijn de grootste flapuits

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels