Deze slechte gewoonte kan je relatie verpesten volgens onderzoekers

Goed om even bij stil te staan!

Het is zondagochtend en je wordt uitgerust wakker. Wanneer je naar beneden loopt, verheug je je al op een croissantje en een glas versgeperste jus d’ orange. Wanneer je de deur openzwaait, zie je echter gelijk de enorme berg afwas op het aanrecht. Meteen trekt het kalme gevoel dat je net nog had weer weg. Je partner had gisteren nog beloofd dat hij de afwas zou doen. Zucht!

Maak jij je er ook schuldig aan?

Appje

Bij het aanzicht van de stapel vuile vaat begint je bloed bijna te koken. Nu kun jij de rommel weer opruimen, terwijl je partner boven nog op één oor ligt. Woest maak je een foto van de vaat en appt deze naar hem. Nadat je met een chagrijnig gezicht de afwas hebt gedaan, begeef je jezelf naar de supermarkt. Daar krijg je een appje van je partner: een foto van de vuilniszakken die jij nog buiten zou zetten. En voordat je het weet, ben je verwikkeld in een driftige app-ruzie.

Face-to-face

We maken ons er allemaal weleens schuldig aan. Toch kun je het beter echt niet doen. Uit onderzoek blijkt dat stellen die hun ruzies uitvechten per telefoon, vaker ongelukkig zijn binnen hun relatie. Het is daarom beter om tot tien te tellen en je frustratie te bewaren voor het moment dat je het er face-to-face met je partner over kunt hebben. Op die manier is de kans op een miscommunicatie een stuk kleiner. Daarnaast kun je zo ook beter de reactie van je partner peilen.

Lief appje

Grappig genoeg betekent dit niet dat je iedere vorm van communicatie met je geliefde per telefoon uit de weg moet gaan. In tegendeel juist, elkaar zomaar een lief appje sturen is goed voor je relatie! Wanneer je partner dat vrijwel nooit uit zichzelf doet, word dan niet meteen boos. Volgens hetzelfde onderzoek is degene die het appje stuurt nog gelukkiger dan de ontvanger. Stuur meteen maar een hartje!

Lees ook: Deze 4 sterrenbeelden zijn de grootste flapuits

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels