Voor het ultieme Valentijnsboeket: de betekenis van 10 populaire bloemsoorten 

bloemen

Ga jij iets samenstellen voor je lief?

We worden allemaal blij van een boeket bloemen, ze zijn vrolijk en ruiken heerlijk. Maar wist je dat veel bloemsoorten ook daadwerkelijk een betekenis hebben? En die is helaas niet altijd positief. Goed om te weten, want zo kun je het perfecte Valentijnsboeket samenstellen. Met prachtige bloemen die ook nog eens een mooie boodschap vertellen. 

Lelie

Lelies zijn niet alleen ontzettend vrolijk, ze hebben ook een heldere symboliek. Ze zijn er in verschillende kleuren, die ook allemaal een andere betekenis hebben. Zo staan witte lelies voor zuiverheid, roze voor welvaart, rode voor hartstocht, oranje voor trots en gele voor dankbaarheid.

Anjer

Deze schattige bloemen zijn sterk en vaak niet duur. Echter moet je wel opletten voor welke kleur je gaat, sommige anjers hebben namelijk niet zo’n leuke betekenis. Een witte anjer staat voor ‘lief’ en een roze zegt ‘ik zal je nooit vergeten’. De tweekleurige versie kun je beter laten liggen, die staat voor ‘ik kan niet bij je zijn’ en de gele betekenen ‘minachting’. Niet bepaald het gevoel dat we iemand willen bezorgen. 

Dahlia

Deze prachtige bloemen staan voor waardigheid en pracht. Ideaal om cadeau te geven bij een gedenkwaardige gelegenheid, zoals wanneer iemand afstudeert of een nieuwe baan heeft bemachtigd.

Rode rozen

Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing: rode rozen zijn een van de meest romantische bloemen die er zijn. Het zijn dan ook de perfecte bloemen voor Valentijnsdag, want ze staan voor liefde en verlangen. 

Rode tulpen

Rode rozen zijn niet de enige bloem met een romantische betekenis. Je hoeft dus niet altijd veel geld uit te geven om je liefde te tonen. Rode tulpen worden namelijk ook beschouwd als een liefdesverklaring, en ze zijn vooral prachtig in het voorjaar.

Zonnebloem

De legende gaat dat toen Spaanse ontdekkingsreizigers Amerika bereikten, ze dachten dat zonnebloemen van echt goud waren. Kun je het ze kwalijk nemen? Helaas hadden ze het mis en daarom staat de zonnebloem symbool voor ‘valse rijkdom’. Ach, het blijft het een vrolijke bloem! 

Chrysant

De chrysant heeft een simpele boodschap: eerlijkheid. Ze zien er prachtig uit als onderdeel van een herfstboeket en daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend sterk. Je kunt er weken plezier van hebben! 

Pioen

Vreemd genoeg vertegenwoordigden deze romantische bloemen ‘woede’. Waar dat vandaan komt, snappen wij ook niet helemaal. Gelukkig staan de bloemen tegenwoordig voor romantiek, huwelijk en zelfs verlegenheid.

Lavendel

Van hun heerlijke geur tot hun prachtige paarse tint, met een boeket lavendel verspreid je een boodschap van toewijding. Daarnaast heeft het ook nog eens kalmerende eigenschappen. Een boeket lavendel kan daarom een uitstekend cadeau zijn voor een student of iemand anders die wel wat ontspanning kan gebruiken.

Iris

Deze koninklijke bloemen staan natuurlijk voor royalty, maar ook voor wijsheid en respect. Het is dus zeker een compliment als je een boeket irissen krijgt.

Lees ook: 5x Met deze tips kun je je bloemen het langst mooi houden

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels