5x Met deze tips kun je je bloemen het langst mooi houden

bloemen langer mooi

Van aspirines tot koperen muntjes: wij sommen fascinerende trucjes op

Word jij blij van een bosje verse bloemen in huis? Wij ook. We willen graag zo lang mogelijk genieten van die bloemenvreugde en verzorgen het bosje zo goed mogelijk. We snijden de stelen schuin af en voegen het zakje voeding toe aan het water. Maar daar is de kous nog niet mee af: dit kun je doen om je bloemen zo lang mogelijk mooi te houden.

Het juiste stappenplan

We benoemden net al dat je de stelen schuin moet afsnijden voor je de bloemen in water zet en dat je het zakje voeding door het water moet doen. Daar houdt het alleen niet op. Je kunt het beste een waar stappenplan volgen. Zo is het belangrijk dat je de vaas voor een vierde met warm water vult. Wist jij het? Wij niet. Bekijk het gehele stappenplan hier.

Een aspirine

Je kunt een aspirine niet alleen inzetten als je hoofdpijn hebt, maar ook als je je bloemen langer mooi wilt houden. Gebruik wel echt een aspirine en geen andere pijnstilling, zoals ibuprofen. Plet de aspirine en voeg het toe aan het water. Salicylzuur komt dan in het water van de bloemen terecht en dit zorgt ervoor dat bepaalde bacteriën die je bloemen verwelken, niet in het water kunnen groeien.

Een muntje bij de tulpen

Op de markt hoor je soms de beste tips. Zo ook op de beroemde bloemenmarkt Columbia Road Market in Londen. Een verkoper raadde daar aan om een muntje van koper op de bodem van je vaas te leggen en deze daarna te vullen met water. Het koper in het muntje zorgt ervoor dat je tulpen niet gaan hangen.

Water verschonen

Je bloemen op water zetten is de eerste stap, maar ververs jij het water weleens? Vaak voorzien we onze bloemen alleen van extra water als we zien dat er nog maar een dun laagje in de vaas zit. Maar het is veel beter om de bloemen af en toe voorzichtig uit de vaas te halen en het water te verversen. Benieuwd hoe vaak je dat moet doen? In dit artikel vertellen we er meer over.  

Een scheutje frisdrank

Heb jij nog een restje frisdrank in de koelkast staan en is het te weinig om een glas te vullen? Doe het dan eens bij de bloemen. De suikers in de frisdrank bieden goede voedingsstoffen voor je bloemen. Bovendien werkt het koolzuur in je frisdrank ook nog eens bacteriëndodend.

Lees ook: Deze kamerplanten doen het prima op de donkere plekken in je huiskamer

Beeld: Unsplash