Volgens de wetenschap vinden mannen deze vijf dingen aantrekkelijk bij een vrouw

aantrekkelijk

Maar wat je zelf aantrekkelijk vindt, is natuurlijk veel belangrijker

Love is Blind bewees het ons maar weer: elke manier van daten kan lastig zijn. Hoe je eruitziet en hoe je praat zijn allemaal factoren die jou aantrekkelijk kunnen maken voor je date. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je altijd moet doen en laten wat je zelf wilt. Toch vinden we het ook leuk om te weten wat een man aantrekkelijk vindt aan een vrouw. Deze vijf dingen vinden veel mannen aantrekkelijk.

1. Weinig make-up dragen

Menig man claimt dat ze een vrouw graag zonder make-up zien of dat ze het aantrekkelijk vinden als ze een ‘natural look’ heeft. Online datingsite Zoosk was benieuwd of dit echt zo is en ging op onderzoek uit. 1850 Online daters werden aan de tand gevoeld over hun voorkeuren. Ook uit dit onderzoek bleek dat mannen liever een natuurlijke look bij een vrouw zien met wie ze (serieus) daten. Dit moesten ze aangeven door middel van het geven van een duim omhoog of naar beneden. Maar liefst 75 procent van de mannen gaf een duim naar beneden als een vrouw (fel) rode lippenstift droeg. 67 Procent van de mannen was bovendien geen fan van te donkere oogschaduw.

Andere interessante weetjes uit het onderzoek waren:

  • Vrouwen die op hun profielfoto’s oogmake-up dragen, ontvangen 139 procent meer eerste berichtjes van mannen dan vrouwen die dat niet dragen.
  • De kans dat een man voor het eerst met je wil afspreken is 65 procent groter als je oogmake-up draagt op je profielfoto’s.
  • Vrouwen die op hun profiel foto’s plaatsen waarop ze lippenstift op hebben, ontvangen 119 procent meer eerste berichtjes van mannen dan vrouwen die geen lippenstift op hebben.
  • De kans dat een man voor het eerst met je wil afspreken is 38 procent groter als je lippenstift draagt op je profielfoto’s.
  • Vrouwen die op hun profielfoto’s blush dragen, ontvangen 24 procent meer eerste berichtjes van mannen in vergelijking met vrouwen die geen blush dragen.
  • De kans dat een man voor het eerst met je wil afspreken als je blush draagt is 19 procent groter in vergelijking met vrouwen die geen blush dragen.

Al met al ontvingen vrouwen die wel make-up dragen meer eerste berichtjes, dan vrouwen die geen make-up droegen. Op de langere datingtermijn vinden mannen het dan juist wel weer aantrekkelijker als vrouwen weinig make-up dragen.

Lees de vier andere dingen die mannen aantrekkelijk vinden op de volgende pagina.

Pagina 1/2