‘Mijn vriend is boos dat ik een F1-coureur volg op social media’

vriend f1 coureur

‘Mijn vriend gedraagt zich heel onzeker omdat ik deze coureur leuk vind’

Waar wij onze super-Max natuurlijk altijd toejuichen, kunnen we niet ontkennen dat er rond de racebaan een hoop mannelijk schoon rondloopt. Dat ontdekte ook Joan*. Nu heeft zij een onschuldige celebrity crush ontwikkeld op een F1-coureur, maar haar vriend kan zijn jaloezie niet onder (auto-)stoelen of (tribune-)bankjes steken.

Binge-kijken

“Ik wou dat ik een grapje maakte”, begint Joan haar bericht op Reddit. Het zit namelijk zo: “Mijn vriend introduceerde me onlangs aan Drive to Survive op Netflix.” Ze legt uit dat ze alle vier de seizoenen gebinged heeft, en fan werd van één coureur in het bijzonder: Daniel Ricciardo. “Ik ben fan van ongeveer alles wat hij doet. Wist je bijvoorbeeld dat hij z’n eigen wijn heeft gelanceerd?” grapt ze. “Het punt is: Ricciardo is mijn celebrity crush. Het is volledig platonisch en onschuldig en ik weet best dat daar nooit iets zal gebeuren”, deelt Joan. Maar haar vriend lijkt daar niet van overtuigd.

Social media

“Omdat ik zoveel F1-content bekijk, laat het Instagram-algoritme me ook steeds meer foto’s van de coureurs en de races zien”, deelt ze. “En oké, daar heb ik een paar van geliket. Geen big deal volgens mij – het waren geen shirtloze foto’s ofzo”, verdedigt Joan zichzelf. Maar het is haar vriend wel opgevallen, en hij is er niet blij mee. “Hij zag dat ik een foto van Ricciardo likete, en begon zich helemaal onzeker te gedragen”, schrijft ze.

Van F-één naar F-neen

“Hij begon me allerlei nonsens-vragen te stellen en haalde het zelfs weer naar boven toen hij aangeschoten was”, deelt Joan. “Ik verontschuldigde me en zei dat het niet weer zou gebeuren”, schrijft ze, “maar hoe meer ik erover nadenk, hoe belachelijker het klinkt. De Grand Prix van Imola is komende zondag en we zouden het samen gaan kijken – maar nu ben ik bezorgd dat hij zich daar niet comfortabel bij voelt…”

Wat zou jij doen in Joans plaats? Gewoon lekker de race opzetten en Ricciardo blijven volgen, of heeft haar vriend wel een punt?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam cakeandflowers.

Lees ook: Zo ziet de prachtige moeder van Max Verstappen eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: BrunoPress