Bizar: ‘Ik moest weg voor mijn werk en nu herken ik mijn gezin niet terug’

gezin werk

Zowel haar man als haar kinderen doen alsof ze gek is

De pandemie heeft voor veel mensen vervelende gevolgen gehad. Zo raakte Lisa’s* man zijn baan kwijt. Om toch alle rekeningen voor het gezin te kunnen betalen, heeft Lisa dertien weken lang gewerkt als een reizende verpleegster. Maar bij thuiskomst lijkt het erop dat het gezin dat zij heeft achtergelaten een bizarre transformatie heeft doorgemaakt. Wat nu?

Op reis

Lisa laat weten dat het niet haar directe keuze was om dertien weken van huis te zijn. Maar het was niet anders. Ze deelt: “Mijn man bleef zonder succes solliciteren, dus ik heb uiteindelijk een baan als reizende zuster aangenomen. Zo konden we gewoon comfortabel blijven leven.” Althans, dat denkt Lisa. Bij thuiskomst doet ze een ontzettend nare ontdekking: de kinderen gedragen zich bizar en haar man speelt mooi weer. Huh? Op het populaire forum Reddit vraagt ze daarom om advies.

Respectloos

Lisa is vooral verbaasd over het omgeslagen gedrag van haar drie kinderen. Ze schrijft op Reddit: “Ik heb drie kinderen, van zestien, dertien en negen. Een paar jaar geleden had onze dertienjarige wat gedragsproblemen, maar verder zijn mijn kinderen altijd beleefd, respectvol en behulpzaam geweest.” Maar nu? “Ik weet niet wat er gebeurd is, maar iedereen is helemaal losgeslagen.”

Een en al ruzie

Lisa geeft voorbeelden: zo liet haar zestienjarige een duur bord vallen dat ooit van haar overleden schoonmoeder was. “Mijn man vloekte direct naar haar. En zij begon ontzettend terug te vloeken en riep dat hij zelf de rotzooi kon opruimen.” Maar het is niet alleen een conflict tussen haar dochter en haar man. “Ze sloot zich vervolgens op in haar slaapkamer en weigerde die voor mij van slot te doen. Ze was bovendien totaal respectloos, dus ik heb haar telefoon afgenomen. Ze gaf die aan me met een glimlach, liep in een rechte lijn het huis uit en liet niets van zich horen tot ze acht uur later weer terugkwam.” En tot overmaat van ramp: “Zelfs mijn negenjarige dochtertje heeft nu woede-aanvallen – dit had ze eerder nooit!”

Schoolproblemen

Ook op school heeft Lisa’s afwezigheid voor problemen gezorgd, en nu blijkt haar man helemaal een bizarre rol te spelen. Hun dertienjarige zoontje is namelijk voor een half jaar geschorst voor het uitdelen van zijn ADHD-medicatie. Hierom heeft Lisa’s man hem ingeschreven voor thuisscholing. Maar, zo schrijft de radeloze vrouw: “Niemand heeft me dit verteld. Niet mijn man. Niet mijn zoon. Niet mijn andere kinderen.”

Bizar

Lisa is nu ten einde raad. Ze zegt: “Ik heb al mijn kinderen al apart mee uit eten genomen om te praten over wat er aan de hand is. Maar zowel volgens hen als volgens mijn man is er behalve de schorsing van onze zoon niks gebeurd. Ze doen net alsof het aan mij ligt; alsof ík gek ben.” Ook professionele hulp ziet de rest van Lisa’s gezin niet zitten en dus is therapie ook geen optie. Wat zou jij doen in haar plaats?

*Lisa is niet de echte naam van deze vrouw. Op Reddit doet zij haar verhaal onder de naam ThrowRA9790.

Lees ook: Oei: ‘Mijn kinderen merken steeds meer dat mijn man een favoriet heeft’

Bron: Reddit | Beeld: Vlada Karpovich