‘Mijn vriendin wilde ineens niet betalen voor ons weekendje weg’

vriendin-niet-betalen

‘Ik heb haar nooit om geld gevraagd en nu is het plotseling een probleem’

Nathan* is al een aantal maanden samen met Julie. Ze hebben een weekendje weg gepland, maar ineens wilde Julie daar niet meer aan meebetalen. Nathan besloot het gesprek aan te gaan en Julie bleek hele andere ideeën over financiën te hebben dan hij. Op Reddit vraagt hij lezers om advies.

Gezamenlijk besloten

“Mijn vriendin Julie en ik besloten onlangs om een weekendje weg te boeken”, begint Nathan zijn verhaal. “Dat zou dit weekend plaatsvinden, dus gingen we gisteren alles bespreken. We bekeken diverse accommodaties en vonden een mooie hotelkamer. Nadat ik ervoor had betaald, vroeg ik Julie of ze me de helft terug kon storten. Het was immers ons gezamenlijke plan, dus ik verwachtte dat zij ook de helft zou betalen. Ze ging ermee akkoord en heeft het geld aan me overgemaakt.”

Ineens niet meer leuk

Dat klinkt allemaal probleemloos, maar ineens verdween Julie vrijwel volledig van de radar. “Dat vond ik maar vreemd, want normaal gesproken sturen we elkaar de heel dag door berichten”, aldus Nathan. Aan het eind van de dag kreeg hij ineens een lang stuk tekst opgestuurd. “Julie schreef dat ze zich niet meer fijn voelde bij het idee van een weekendje weg. Ze zei erbij dat ze geen dingen tegen haar zin in wilde doen. Ik was enorm verbaasd, want alles leek koek en ei tussen ons.”

Ongemakkelijk gevoel

Nathan besloot door te vragen. “Eerst beweerde Julie dat het niets met geld te maken had, maar al gauw zei ze dat ze nog nooit eerder om geld was gevraagd zodat ze tijd met iemand kon doorbrengen. Ze bleek het heel ongemakkelijk te voelen dat ik haar had gevraagd de helft van de hotelkosten te betalen. Ik schrok en maakte haar deel van het geld meteen weer naar haar over.”

Oneerlijke verdeling

Daarmee leek de kous af, maar ze hadden het er later nog een keer over. “Ineens begon Julie over financiële verdeling en stelde ze dat ik, omdat ik veel meer verdien dan zij, haar moet onderhouden en meer moet betalen. Ik snap er niks van. We zijn al acht maanden samen en hebben het er meerdere keren over gehad. Ik heb haar tot nu toe nog nooit gevraagd om iets te betalen en ineens is het een probleem. Ik verdien prima, maar het grootste deel van mijn inkomen gaat op aan rekeningen. Het voelt nu alsof ik altijd alles voor haar zal moeten betalen, maar dat vind ik niet eerlijk. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Nathan zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam i_make-rice_fuck.

Lees ook: ‘Mijn man lachte me uit waar iedereen bij was’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ethan Sykes