‘Ik verkies mijn schoonmoeder boven mijn eigen moeder’

slechte moeder

‘Ze was een waardeloze moeder’ 

Tijdens zijn jeugd had Tim* altijd het gevoel dat moeder de pik om hem had. Inmiddels is hij getrouwd en heeft hij een schoonmoeder waarmee hij het uitstekend kan vinden. Door de goede relatie die hij met zijn schoonmoeder opbouwde, beseft hij dat hij haar zou verkiezen boven zijn eigen moeder. 

Brand

“Ik heb vaak het gevoel gehad dat ze mij haatte”, begint Tim zijn verhaal op het forum Reddit. “Ze zei altijd dat ik veel op mijn vader lijk, misschien daarom.” Toen Tim zestien jaar oud was, brandde het huis van de familie af waardoor ze noodgedwongen moesten verhuizen naar de kelder van een vriend van zijn moeder. “Op dat moment heeft mijn moeder tegen mij gezegd: ‘Jij moet je eigen plek gaan zoeken, want het is hier te druk’. Mijn twee oudere zussen mochten wel blijven, terwijl één van hen al ouder was dan achttien.” Een jaar later verhuisde zijn moeder naar een ander huis, waardoor Tim weer bij haar in kon trekken. “Vanaf toen moest ik wel mijn bijdrage leveren aan de huur, ook al werd dat niet van mijn oudere broers en zussen verwacht”, vervolgt hij zijn verhaal.

Relatie herstellen

“Toen ik mijn vrouw en haar moeder ontmoette, besefte ik me pas hoe slechte de band met mijn moeder was”, gaat hij verder. “En hoewel ik weet dat mijn moeder haar best deed als alleenstaande moeder, heeft ze nooit haar best gedaan voor mij. Althans, dat is wat mijn therapeut zegt.”

Momenteel probeert Tims moeder de relatie met haar zoon te herstellen, omdat ze huidkanker heeft. “Het is niet zo dat ze elk moment kan komen te overlijden, maar ze heeft wel meerdere operaties nodig om beter te worden”, vertelt Tim. “Ze belt me veel en heeft gevraagd of ik aankomend weekend langskom.” Als Tim zegt dat hij dit eerst moet overleggen met zijn vrouw omdat ze ook met háár moeder hebben afgesproken, is zijn moeder teleurgesteld. “Waarom kun je niet eerst een afspraak met mij maken en dan de andere dag naar je schoonmoeder gaan?”, vroeg ze. “Ik vertelde haar dat ik altijd prioriteit zal geven aan de moeder van mijn vrouw en dat zij dus mag kiezen wanneer we bij haar langsgaan”, zegt Tim.

Te hard geweest?

“Na dit gesprek belde mijn jongere zus me op. Ze was boos dat ik zo tegen mijn moeder had gepraat en vertelde dat ze haar huilend aan de telefoon had gehad”, gaat hij verder met zijn verhaal. “Ik reageerde dat onze moeder een volwassen vrouw is en dat ik niet verantwoordelijk ben voor haar gevoelens. Achteraf vraag ik me af of ik te hard ben geweest voor mijn moeder”, beëindigt hij zijn verhaal. Wat zouden jullie doen als je in zijn schoenen stond?

De naam Tim is gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Slow-Telephone-227.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder zegt nare dingen over mij achter mijn rug om’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels