Nike komt met sportkleding voor zwangere vrouwen

sportcollectie zwangere vrouwen

De zwangerschapscollectie is vanaf 18 september te koop

Nike komt met een speciale sportcollectie voor zwangere vrouwen. Eerder bracht Nike al een sport-hijab en een plus-size collectie uit om inclusiviteit te bevorderen. Nu komt het sportmerk met kleding voor alle fases van een zwangerschap, zodat je altijd in je sportkleding blijft passen en er makkelijk borstvoeding in kunt geven. 

Voor de hele zwangerschap

De nieuwe zwangerschapscollectie, Nike M, bestaat uit vier items: een sportbh, een tanktop, een vest en een legging. Alle items zijn gemaakt van een heel stretchy stof. Hierdoor kun je de sportkleding aan het begin van je zwangerschap dragen, maar ook in je laatste trimester nog en nadat je bent bevallen. De items zullen omgerekend zo’n 38 tot 68 euro gaan kosten en zijn vanaf 18 september te koop.

Lichaam tijdens zwangerschap

Senior design director Carmen Zolman was de drijvende kracht achter de zwangerschapskleding. Samen met moeders en mommy’s-to-be begon ze zo’n drie jaar geleden aan deze collectie. De designers gebruikten meer dan 150.000 body scans van vrouwen over de hele wereld, om beter te begrijpen hoe lichamen veranderen tijdens een zwangerschap. Daarnaast praatten zij met een focusgroep van 30 professionele en amateuratleten. Zij gaven hun input over wat zij belangrijk vonden tijdens en na hun zwangerschap.

Speciale kleding

Zo kwam Nike met het meest stretchy stofje dat je je kunt voorstellen. De tops zijn zo gemaakt dat je makkelijk borstvoeding kunt geven. Daarnaast zijn ze gemaakt van een speciale stof, waar melkvlekken minder op te zien zijn. Het vest kun je op twee manieren dragen: tijdens je zwangerschap kun je de split op je rug dragen, terwijl je de split ook voor kunt dragen als je borstvoeding geeft aan je kleintje.

Sporten tijdens zwangerschap

Het blijft onderwerp van discussie: mag je sporten tijdens je zwangerschap? We weten allemaal dat je beter geen fysiek zwaar werk kunt doen als je zwanger bent. Maar hoe zit het dan met sporten? Eerder schreven wij al dat het juist goed is om te blijven sporten wanneer je zwanger bent. Natuurlijk zijn er dingen die je beter niet en juist wel kan doen tijdens je zwangerschap.

Lees ook: Ergernissen die bijna alle zwangere vrouwen hebben

Bron: FastCompany | Beeld: Unsplash