‘Mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader is nu samen met mijn tante’

vader-tante

Ze staat er volledig achter, maar vraagt zich af hoe het nu verder moet

De ouders van Nathalie* zijn ongeveer anderhalf jaar gescheiden. Kort na de scheiding is Nathalies vader een relatie met de zus van zijn ex-vrouw begonnen. Nathalie steunt die relatie volledig, maar vraagt zich af of dat vreemd is. Op Reddit vraagt ze lezers om hun mening.

Bedrog en afwezigheid

“Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik erachter dat mijn moeder mijn vader bedroog”, begint Nathalie haar verhaal. “Ze bleek een affaire te hebben met een collega. Ik heb het meteen aan mijn vader verteld. De ontdekking leidde tot het einde van hun huwelijk.” Toch is Nathalie er niet rouwig om. “Mijn moeder was er vroeger nooit voor me. Ze heeft amper een rol gespeeld in mijn opvoeding, dat deed mijn vader allemaal. Hij was altijd overal bij en heeft me met alles geholpen.”

Hulp en liefde van tante

Vanwege haar jeugd heeft Nathalie veel nare gevoelens als ze aan haar moeder denkt. “Ze gebruikte mijn vader alleen maar, was altijd boos op hem en bedreigde hem soms zelfs. Mijn vader deed altijd alles voor haar, maar kreeg daar nooit iets voor terug.” Toch was er wel een vrouw in het leven van Nathalie, namelijk haar tante. “Zij gaf meer om me dan mijn moeder deed en was er altijd voor me als ik haar nodig had. We kunnen het erg goed met elkaar vinden en ze heeft me met veel problemen geholpen. Door haar heb ik er bijvoorbeeld ook voor gekozen om wel een vervolgopleiding te gaan doen.”

Ineens samen

Nathalies vader en tante hadden altijd al een goede band. “Ze had altijd al een goede relatie met mijn vader. Toen bleek dat mijn moeder vreemdging, steunde ze mijn vader meteen. Ik ben na de scheiding bij mijn vader gaan wonen en heb nog amper contact met mijn moeder.” Van het een kwam het ander. “Mijn vader wilde laatst ineens serieus met me praten. Hij vertelde me dat hij en mijn tante een relatie hebben. Ze hadden er kort mee gewacht, omdat ze de relatie met mijn moeder niet nog ingewikkelder wilden maken.”

Steun en zorgen

Het was een bijzonder gesprek, aldus Nathalie. “Ik vond het eerst een beetje vreemd, maar inmiddels sta ik er volledig achter. Ik vind het alleen maar fijn dat de twee belangrijkste mensen uit mijn jeugd zo’n enorm goed gevoel bij elkaar hebben. Met mijn moeder heb ik geen band, dus wat zij ervan vindt kan me niet schelen. De vraag is alleen: hoe moet het nu allemaal verder?” Wat zou jij tegen Nathalie zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam QuestionsDoom.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Mijn tweelingzus geeft me een ongemakkelijk gevoel’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Gus Moretta