Vrouw vertelt: ‘Ik erger me enorm aan een klein detail in onze relatie’

detail relatie

De vrouw vraagt zich af hoe ze dit probleem moet benaderen 

Larissa* (20) heeft een gelukkig relatie met haar vriend. Toch is er een klein detail waar zich enorm aan ergert. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal.   

 Betere helft

“Mijn vriend en ik zijn allebei twintig jaar oud en we zijn nu twee jaar samen”, vertelt Larissa om de situatie te schetsen. “In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik nooit de betere helft van dingen krijg. Die eigent mijn vriend zich standaard toe.” Larissa vindt het vervelend, ook al is het misschien iets onbenulligs. “Hij houdt totaal geen rekening met mij en hoe ik mij voel. Althans, dat idee geeft hij mij door op deze manier te handelen.”

Enige goede koekje

“Ik geef mijn vriend altijd het grotere stuk pizza of het grotere koekje”, vertelt Larissa om een aantal voorbeelden te geven. “Maar dat is niet alles. Stel dat ik koekjes zou bakken en ze verbranden allemaal op één na, dan zou hij de enige goede voor zichzelf nemen.” En een gezonder voorbeeld: “Als ik een salade eet en hij wil een hapje proberen, dan eet hij alle lekkere toppings eraf en laat de sla voor mij over.”

Onbenullig detail

Het zijn een aantal voorbeelden, maar er komen dagelijks nieuwe situaties bij. “Ik had de hele dag nog maar weinig gegeten, terwijl mijn vriend de hele dag door had gegeten en al een diner had gehad. Ik had twee zoete aardappelen voor mezelf klaargemaakt, waarvan ik er een wilde bewaren voor later.” En inmiddels kun je het al raden: Larissa’s vriend vroeg of hij er ook een mocht hebben. “Ik ben de moeilijkste niet, maar natuurlijk pakt hij wél de grootste en dát irriteert mij. Het is misschien een klein, onbenullig detail in onze relatie, maar het is gewoon heel vervelend.”

Advies

Larissa wil er graag met haar vriend over praten, maar weet niet hoe ze dit het beste kan aanpakken. “Ik ben bang dat ik een ruzie zal veroorzaken en dat wil ik niet.” Op het forum vraagt Larissa advies over hoe ze het onderwerp het beste ter sprake kan brengen bij haar vriend. “Misschien reageer ik overdreven, maar het gaat al zó lang op deze manier. Ik vind het gewoon een beetje egoïstisch.” Wat zou jij doen in Larissa’s situatie?

*Larissa is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt zij haar verhaal onder de naam u/throwra27282278.

Lees ook: ‘Mijn vriend weet niet wat mijn echte naam en geboortedatum zijn’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels