‘Mijn man ging vreemd met de oppas van onze kleinkinderen’

vreemdgegaan oppas

‘Mijn hart is gebroken’

Cynthia* en Bob zijn al 29 jaar getrouwd. Onlangs kwam Cynthia er echter achter dat haar man vreemdging met de oppas van hun kleinkinderen. Op het forum Reddit vraagt de vrouw zich nu af wat ze moet doen met de situatie. 

Oppas

“Mijn man en ik zijn 29 jaar getrouwd. We hebben een 27-jarige dochter die twee dochters van 5 en 3 heeft”, begint Cynthia haar verhaal op Reddit. Ze vervolgt dat haar dochter niet meer samen is met de vader van haar kinderen. “Ze werkt bij het bedrijf van mijn echtgenoot en maakt lange dagen. Bob en ik besloten daarom een nanny voor haar kinderen te betalen. Mijn dochter nodigde een paar dames uit voor een gesprek en nam vervolgens een 23-jarige nanny aan die ze heel leuk vindt. De kinderen zijn ook dol op haar”, gaat de vrouw verder. 

Vreemdgaan

Cynthia laat weten dat haar dochter voor werk regelmatig moet reizen en dat de nanny daarom bij haar dochter in huis woont. “Mijn man en ik gaan dan regelmatig bij de kinderen langs en daar heb ik nooit wat van gedacht”, deelt de vrouw. Cynthia blikt vervolgens terug dat haar man 26 jaar geleden een paar keer is vreemdgegaan. “Hij had de lakens gedeeld met twee van zijn collega’s. Destijds vroeg ik de scheiding aan, maar familieleden vonden dat we aan ons huwelijk moesten werken. Ik was per slot van rekening ‘slechts’ een huismoeder die zonder haar echtgenoot niet de kost kon verdienen.” 

Huwelijk

“We besloten aan ons huwelijk te werken en we werden uiteindelijk weer verliefd op elkaar. Al die tijd is hij trouw aan me gebleven, maar onze zoon merkte onlangs op dat mijn echtgenoot zich verliefd gedraagt.” De vrouw besloot haar man in de gaten te houden en toen viel het haar op dat hij zich nerveus gedraagt als ze bij hem in de buurt is. “Uiteindelijk brak hij in tranen uit en vertelde hij me dat hij het heeft verpest. Hij biechtte op dat hij met de nanny is vreemdgegaan en dat zij even dacht dat ze zwanger was. De nanny wil nu haar baan opzeggen, maar ze kan nergens anders naartoe. Nu voelt mijn man zich verplicht om een andere baan voor haar te vinden of iets anders voor haar te regelen.”

Dochter

“Hij bood zijn excuses aan en smeekte me om het ‘incident’ niet aan onze dochter te vertellen. Mijn man vindt daarnaast dat de nanny er niet onder moet lijden en dat de kleinkinderen gek op haar zijn.” De vrouw vervolgt dat haar kinderen nog van niks weten en dat haar zoon alleen maar het gekke gedrag van zijn vader had opgemerkt. “Mijn kinderen hebben allebei een heel goede band met hun vader.” Cynthia is bang dat als de waarheid boven tafel komt, haar kinderen een heel andere band met hun vader krijgen. Daarnaast twijfelt ze enorm of ze van haar man wil scheiden. “Mijn hart is gebroken, maar ik heb altijd gedacht dat we de rest van ons leven bij elkaar zouden blijven. We hebben samen een geschiedenis en ik weet niet meer hoe het is om hem niet in mijn leven te hebben.”

De vrouw vraagt zich nu af wat ze moet doen. Wat zou jij haar adviseren? 

Cynthia is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de username ThrowRAsoewn. 

Lees ook: ‘Mijn zus is van slag dat ik nu dunner ben dan zij

Bron: Reddit | Beeld: Pexels