Vrouw vertelt: ‘Ik wil geen kinderen op mijn bruiloft’

kinderloze bruiloft

Niet iedereen is het eens met het besluit voor een kinderloze bruiloft

Op je grote dag mag je natuurlijk zelf bepalen hoe het eruit gaat zien, toch? Janna en Erik stappen binnenkort in het huwelijksbootje, maar niet iedereen is het ermee eens dat het een kinderloze bruiloft is. De vrouw doet haar verhaal op Reddit

Kinderloze bruiloft

“Ik ga binnenkort trouwen en alles is al helemaal geregeld”, begint de vrouw haar verhaal. “Aangezien mijn verloofde en ik kindervrij zijn en omdat we van plan zijn om alcohol te drinken op onze bruiloft, hebben we besloten om een kinderloze bruiloft te houden. Met een leeftijdsgrens van 18 jaar.”

Antoinette

De meeste gasten snappen het besluit van het koppel wel. “De meeste van de genodigden hebben sowieso geen kinderen, dus voor hen maakt het al niet veel uit”, gaat Janna verder. Met het besluit om een leeftijdsgrens te hanteren, valt er alleen één vriendin net buiten de boot: Antoinette.

Sociale kring

Esmee: “Antoinette is 17 en die heb ik geen uitnodiging gestuurd. Nadat ze zich realiseerde dat vrijwel iedereen uit dezelfde sociale kring was uitgenodigd behalve zij, confronteerde ze me en eiste te weten waarom ze niet was uitgenodigd.” De toekomstige bruid probeerde haar uit te leggen dat het niet persoonlijk was en dat ze zich geen zorgen wil maken over alcoholgebruik door minderjarigen op haar trouwdag, maar daar wilde Antoinette niets van weten.

Verantwoordelijkheid

“Ze bleef me ervan beschuldigen een slechte vriend te zijn. Ze vertelde dat het niet zo’n groot probleem zou moeten zijn omdat ze vroeger vaker hebben gedronken, maar toen waren we allebei minderjarig. Nu als volwassene, heb ik het gevoel dat ik de verantwoordelijkheid heb om alcoholgebruik door minderjarigen te voorkomen.”

Advies

Antoinette is niet overtuigd en praat sindsdien alleen maar slecht over Esmee tegen hun wederzijdse vrienden. Daarom vraagt Esmee op advies: “Ik begrijp niet waarom ze niet gewoon kan ontspannen, het is mijn trouwdag en ik bepaal hoe dat verloopt. Moet ik haar gedrag negeren?” Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam 21wedding.

Lees ook: ‘Ik besloot last minute dat ze niet op mijn bruiloft mochten komen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels