Vrouw vertelt: ‘Mijn man gaat vreemd met de 23-jarige oppas’

Oppas-vreemdgaan

In het huwelijk van Laura en Dirk is het geen rozengeur en maneschijn meer te bekennen

Laura* (56) en Dirk (61) zijn al bijna dertig jaar samen en lijken alles goed voor elkaar te hebben. Zo hebben ze een dochter (27), een zoon (26) en twee kleindochters (3 en 5). Met de beste bedoelingen proberen Laura en Dirk hun dochter te helpen bij de opvoeding van haar twee kinderen, en regelde ze een oppas voor haar. Toch klopt er iets niet en gedraagt Dirk zich de laatste tijd heel vreemd. Laura doet haar verhaal op het forum van Reddit.

Een oppas

“Mijn dochter werkt het voor het bedrijf van mijn man en maakt lange dagen. Ze is alleenstaande ouder waardoor ze ook voor haar twee dochters moet zorgen. Daarom besloten we dat het een goed idee was om voor haar een oppas te betalen”, begint Laura haar verhaal. Haar dochter regelde zelf iemand, Kelly van 23, en haar kinderen lijken dol op haar te zijn. Laura: “De functie van mijn dochter zorgt ervoor dat ze veel aan het reizen is. Hierdoor woont Kelly bij haar in. Mijn man en ik kwamen vaak op bezoek, maar ik vermoedde nooit iets.”

Niet de eerste keer

Het huwelijk van Laura en Dirk is niet altijd een sprookje geweest. Dirk heeft namelijk eerder een scheve schaats gereden. Dit was na de geboorte van hun 26-jarige zoon. “Hij kwam elke avond laat thuis en uiteindelijk betrapte ik hem op bedrog. Hij verontschuldigde zich en zei dat hij een postpartum depressie had. Ook later ging hij weer de mist in, tijdens een project in het buitenland. De blikken die zijn medewerkers mij gaven als ik op bezoek kwam, maakte mij extreem achterdochtig”, vertelt Laura. Op een gegeven moment vertelde een werknemer wat er precies gaande was en zei dat hij sliep met een verkoper van een ander bedrijf én met een andere werknemer. Toen heeft Laura een echtscheiding aangevraagd en woonde hij een jaar in een ander huis. “Familieleden zetten ons toen onder druk en vertelden me dat ik een huisvrouw was die jarenlang geen werkervaring heeft opgedaan”, aldus Laura. Ze had dus geen keus en moest aan haar huwelijk werken.

Angst voor een zwangerschap

Niet lang daarna bloeide de liefde tussen Laura en Dirk weer op en vormden ze weer een gezin. Laura had er zelfs vertrouwen in dat hij trouw was. Toch voelde hun zoon aan dat niet alles goed ging. “Mijn zoon vroeg naar onze relatie en zei dat dingen vreemd leken. Alsof Dirk verliefd en gelukkig leek, maar alsnog iets miste”, zegt Laura. Toen Laura verhaal ging halen bij haar man, kwam de waarheid naar boven. Dirk vertelde namelijk dat hij met de oppas sliep en ze bang waren dat ze zwanger was. Dirk deelt dat ze wel wilde vertrekken zonder gedoe, maar Kelly nergens heen kan. Hierdoor voelt hij zich verplicht om een baan voor haar te regelen.

Adviseren

Daarom vraagt Dirk zijn vrouw om hulp. Laura: “Hij verontschuldigde zich en smeekte om mijn hulp om ervoor te zorgen dat onze dochter hier niet gestrest van raakt. Hij zegt dat hij het niet verdient om hierdoor te lijden en dat de kleinkinderen gek zijn op de oppas.” Laura weet nu niet goed wat ze moet doen. Haar kinderen hebben een goede relatie met Dirk en werken bij zijn bedrijf. Ook is ze ontzettend verdrietig door het gedrag van haar man. “We hebben samen een geschiedenis opgebouwd en ik weet niet meer hoe het was toen we elkaar niet konden vertrouwen.” Wat zou jij Laura adviseren?

*Laura is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam ThrowRAsoewn.

Lees ook: Vrolijk kerstfeest: ‘Ik gun mijn schoonzus geen cadeau na auto-ongeluk’

Bron: Reddit | Beeld: iStock