Vrouw vertelt: ‘Ik denk dat ik mijn vriend niet meer leuk vindt’

vriend relatie

Wat doe je als je na drie jaar ineens niet meer verliefd bent?

Al drie jaar is Britt* samen met haar partner Nick. De twee wonen samen en hebben al veel dingen meegemaakt. Of de liefde voor altijd is? Daar lijkt het volgens Britt niet op. Ze is niet meer verliefd, maar weet niet of ze meteen een einde aan de relatie moet maken. 

Weinig moeite

Op een anoniem forum doet Britt haar eerlijke verhaal. Ze is al drie jaar samen met Nick en haar relatie is naar eigen zeggen altijd prima geweest. “Ik was altijd superverliefd op hem, ondanks dat hij niet zo emotioneel betrokken is”, begint ze. “Hij stuurt mij bijvoorbeeld nooit berichtjes om te checken hoe het met mij gaat. Ook zegt hij niet vaak dat hij mij mooi vindt en is het een kluns wat betreft dingen onthouden. Zo vergat hij ons jubileum, toen we drie jaar samen waren.”

Emotioneel

“Op sommige momenten moest ik huilen om zijn laksheid. Ik vroeg hem dan om meer zijn best te doen”, gaat ze verder. “Maar tegenwoordig boeit het me eigenlijk niet meer. Ik geef er niets meer om, ik huil niet meer. Eigenlijk voel ik me leeg als ik aan hem denk.” En dat is ook Nick niet ontgaan. Hij merkt dat Britt zich anders gedraagt en begint plotseling ook aan zijn eigen gedrag te werken. “Alsof hij weet dat ik hem niet zo interessant meer vindt”, vertelt Britt.

Diep gekwetst

“Ik denk dat hij zich plotseling anders gedraagt, omdat hij doorheeft dat ik niet langer moeite doe om het hem naar zijn zin te maken. Ik antwoord niet meer zo snel op zijn berichtjes en ook voel ik geen vlinders in mijn buik wanneer ik hem zie.” Ondanks dat het klinkt alsof Britt er helemaal klaar mee is, heeft ze diep vanbinnen een onbestemd gevoel. “Ik ben verdrietig omdat ik van hem houd, maar ik ben zo gekwetst door zijn lakse gedrag, dat het onmogelijk voelt om weer opnieuw verliefd te worden.”

Relatie uitmaken

Britt staat voor een gigantisch dilemma. Moet ze het uitmaken met Nick of is dit niet de juiste beslissing? “Ik heb het gevoel dat ik enorm verdrietig word als ik bij hem wegga.” Britt is ten einde raad en weet niet hoe ze de juiste beslissing moet maken. “Wat moet ik doen? Is er een andere manier om onze relatie te redden?”, vraagt ze zich af. Wat zou jij in deze situatie doen?

Britt en Nick zijn niet de echte namen. Op het anonieme forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Mybrainismushh. 

Lees ook: ‘Ik wil geen geld uitlenen aan mijn zus die krap bij kas zit’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels