Om deze reden ruikt parfum bij iedereen anders

Wist jij dit al?

Misschien herken je het wel: een vriendin draagt een nieuwe parfum en je vindt hem heerlijk ruiken, maar zodra je hem zelf opspuit, ruikt hij bij jou heel anders. Dit heeft verschillende oorzaken en komt voornamelijk doordat elk lichaam uniek is. Wij vertellen je meer.

Elk lichaam is uniek

Je zou het misschien niet verwachten, maar parfum ruikt bij niemand hetzelfde. Wanneer je parfum op sprayed, hebben namelijk verschillende factoren invloed op de geur van parfum. Zo heeft bijvoorbeeld de pH-waarde van je huid invloed op hoe het parfum bij jou ruikt. Bij mensen met een droge huid ruikt een parfum namelijk anders dan bij mensen met een vette huid. Ook je hormonale balans, de voeding die je eet en de douchegel of bodylotion die je gebruikt, kunnen de geur van je parfum beïnvloeden.

Parfum

Wil je de oorspronkelijke geur van het parfum zoveel mogelijk behouden? Spuit je parfum dan niet op je huid maar op je kleding. Op deze manier kan de zuurtegraad van je huid de geur niet beïnvloeden en kan het parfum je huid niet aantasten. Maar pas wel op, want niet alle stoffen reageren goed op parfum. Vermijd daarom zijde, suède en leer.

Juiste parfum kiezen

Ben je van plan om een nieuwe parfum te kopen? Laat je keuze dan niet beïnvloeden door hoe het bij een ander rook. Bestel je parfum dus ook niet online, maar ga gewoon naar de winkel en test er een paar op je huid. Zodra het parfum vermengd is met je lichaamswarmte en persoonlijke geur, zul je erachter komen of het parfum bij jou past. Good luck!

Lees ook: Dit is de beste plek om je parfum te bewaren

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ze, Riklis Karto | Beeld: Pexels