Weleens over je ex gedroomd? Dít betekent het!

ex

En nee, je wilt je ex heus niet meteen terug

Ja, geef maar toe: ook jij hebt weleens over je ex gedroomd. Misschien schrok je na die droom wel wakker met een heel naar gevoel, want je wilde toch zeker nooit meer terug naar die ex? Om maar meteen met de deur in huis te vallen; dromen over je ex betekent niet dat je weer een relatie wilt. 

Het is namelijk heel normaal om (seksuele) dromen over iemand anders te hebben.

Dromen
Dromen over je ex – of dit nu een erotische droom is of niet – doen we allemaal weleens. Het kan best wel een beetje beangstigend zijn, want je hebt die relatie niet voor niets verbroken en was dus ook in de veronderstelling dat je er klaar mee was. Betekent die droom dan dat dat eigenlijk niet zo is? Nee, gelukkig niet. Volgens relatietherapeute Anne McKay is het heel normaal om seksuele gevoelens of dromen te hebben over iemand anders dan je huidige partner.

Onafgemaakt
Dit betekent niet dat je wilt vreemdgaan, maar dit betekent dat je vaak nog bepaalde gevoelens hebt voor die persoon, of dit nu positieve- of negatieve gevoelens zijn. Dit betekent vaak dat je nog iets moet afronden met die persoon. Gebeurt dit vaak, ga dan bij jezelf na of er nog dingen zijn die je nog moet afhandelen met je ex. Misschien wilde je nog iets tegen diegene zeggen of verwacht je nog iets van diegene. Zodra je dat probleem oplost en je verwachtingen bijstelt, zul je zien dat je dromen ook verdwijnen.

Lees ook: Willem-Alexander onthult zijn geheim voor zijn goede huwelijk met Máxima

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Huffington Post