Wist je dat deze 2 factoren je relatie kunnen verstoren?

relatie

Dit wist je wellicht nog niet

Een relatie moet van twee kanten komen, dat is een ding wat zeker is. En daarbij houden partners er vaak van als ze een beetje moeite moeten doen voor elkaar. Toch zijn er twee factoren die vaak voorbijkomen die van invloed zijn op je relatie en deze zo kan verstoren. Wij leggen het je uit.

Sociale kring

Allereerst gaat het natuurlijk om de mensen met wie jij veel omgaat. Het gezegde ‘met wie je omgaat, daar word je mee besmet’ is natuurlijk niet voor niets in het leven geroepen. Oké, we snappen dat dat misschien wat heftig klinkt, maar deze mensen hebben wel degelijk invloed op jouw gedrag. Stel je voor: de mensen binnen je sociale kring gaan vaak vreemd of vinden het ‘normaal’ om met anderen te flirten terwijl ze in een relatie zitten. Dan is er een kans dat jij dat gedachtegoed overneemt. Natuurlijk moet je er niet meteen vanuit gaan dat dit gebeurt, want er kunnen ook vrienden tussen zitten die trouw zijn aan hun partner.

Morele identiteit

Ten tweede kan je relatie verstoord worden door iemands morele identiteit. Je morele identiteit is de basis van je overtuigingen, houding en gedrag. Natuurlijk kan jouw morele identiteit verschillen met die van je partner. Dit kan soms voor onzekerheid zorgen, omdat je je partner graag wil aanspreken op iets waar jij het misschien helemaal niet mee eens bent, maar bang bent om misschien een ruzie te veroorzaken. Maar wees daar juist niet bang voor! Het is namelijk belangrijk om altijd goed met je partner te communiceren. Ze zeggen niet voor niets dat communicatie de sleutel is tot een gezonde relatie, toch?

Lees ook: Zien: bruiloft Maxime en Leroy eindelijk op televisie

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels