‘Is het erg dat ik alcohol drink in het bijzijn van mijn zwangere vrouw?’

alcohol

‘Ze kan niet tegen de geur en is inmiddels ingetrokken in de logeerkamer’

Greg* zijn vriendin Dewi is nu al vier maanden zwanger. En natuurlijk gaat een zwangerschap niet altijd over rozen. Zo kan Dewi de geur van alcohol niet uitstaan. En dat terwijl Greg enorm kan genieten van een heerlijk glaasje whiskey. Dewi wil het liefst dat hij ermee stopt totdat de baby er is, maar Greg denkt daar anders over. Op Reddit deelt hij zijn mening.

Whiskey

“Ik hou ervan om whiskey te drinken in de avonduren”, biecht Greg op. “Maar ik weet dat Dewi niet tegen de geur van alcohol kan en bij het kleinste vleugje al naar de wc rent”, vervolgt hij. “Daarom poets ik na het drinken van een glaasje m’n tanden en spoel m’n mond met wat mondwater.”

“Toch houdt ze vol dat ze het blijft ruiken na mijn grondige poetsbeurt”, schrijft Greg. “Ze vertelt zelfs dat het al kan ruiken als ik een meter bij haar vandaan sta!” Hierdoor geeft Dewi haar vriend ook geen kus meer als ze ’s avonds in bed liggen, terwijl Greg wel beweert dat hij er alles aan heeft gedaan om de geur weg te krijgen. “Ze blijft geloven dat ze de vage geur van whiskey kan ruiken, waardoor ze helemaal de weg kwijt is.”

Niet meer in de buurt komen

“Een paar dagen geleden heb ik haar beloofd dat de geur weg is, en ben ik onder de douche gestapt, heb ik me grondig gewassen en me omgekleed. Ik dacht dat ik eindelijk van de geur af was en gaf Dewi een knuffel, maar toen ze dichterbij kwam rende ze meteen naar de wc.” Greg schrijft dat Dewi hem heeft gezegd dat ze niet meer in zijn buurt komt totdat de baby er is. “Ze vertelde me zelfs dat ze ‘gelijk had’ en dat ‘ik geen rekening houd met haar kennismaking met het moederschap’. En dat terwijl ik mijn best doe om van de whiskeygeur af te komen!”

Logeerkamer

Greg laat de lezers van Reddit weten dat Dewi inmiddels is ingetrokken in de logeerkamer ’tot in de nabije toekomst’. “Ik heb haar gezegd dat ze echt overdrijft en dat wat ze doet nogal respectloos is tegenover mij. Ze zei me dat ze niet wil overdrijven en respectloos wil zijn, maar dat ze gewoon écht niet tegen de geur van alcohol kan. Ik weet niet meer wat ik moet doen om de geur weg te krijgen en Dewi weer tevreden kan stellen.” Wat adviseer jij Greg?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Strange-Chipmunk-254.

Lees ook: ‘Ik heb ruzie met mijn stiefdochters om mijn familietradities’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels