Wist je dat slapen in het t-shirt van je vriend zorgt voor een betere nachtrust?

t-shirt

Hoe dan?

Oké, we houden er allemaal van om de kleding van onze vriend te stelen – en om er vervolgens volledig in te verzuipen. Maar hey, het gaat om het idee! En waarschijnlijk wist je niet eens dat het dragen van de kleding van je vriend een goed effect heeft op een betere nachtrust, of wel? Wij vertellen je meer.

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je goed kunt functioneren en dat je fysiek én mentaal lekker in je vel zit. Jammer genoeg heeft niet iedereen altijd een goede nachtrust, en waar dat aan ligt kan ook niet altijd worden achterhaald.

Gelukkig hebben wij een manier gevonden waardoor jij wellicht wat lekkerder in slaap kunt vallen. Het enige wat je hier dan wel voor nodig hebt, is een partner. Sorry single ladies! Het dragen van een t-shirt van je partner zou je nachtrust namelijk een stuk kunnen helpen.

Rust

‘Hoe dan?’, horen we je al denken. En we snappen deze vraag volkomen. Gelukkig kunnen we het je haarfijn uitleggen. De geur van het t-shirt van je partner kan er namelijk voor zorgen dat je minder ligt te woelen in je bed, omdat je eerder je rust kunt vinden. Je zou zelfs per nacht zo’n negen minuten (!) langer slapen als je met het t-shirt van je partner aan slaapt.

Natuurlijke geur

O ja, ook belangrijk om te weten: er moet geen deodorant of parfum op het t-shirt zitten. Het gaat er namelijk om dat de natuurlijke geur van je partner op het t-shirt zit, die er uiteindelijk voor zorgt dat je beter in slaap kunt komen. Draag je dus dagelijks het t-shirt van je partner als je naar bed gaat? Dan kun je in een week gemiddeld één uur langer slapen. Wow!

Lees ook: Oeps: meer dan 80 procent van de Nederlandse gezinnen maakt ruzie tijdens Monopoly

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels