Valt het moederschap jou zwaarder dan gehoopt?

moederschap

Het is een onderwerp waar weinig moeders zich over durven uit te spreken

Het is een onderwerp dat nog nauwelijks besproken wordt, maar voor sommige moeders valt het ouderschap zwaarder dan gehoopt. Of je nu een klein beetje moeite hebt met de rol van moeder of eigenlijk spijt hebt van je kind: het zijn geen onderwerpen die je makkelijk aansnijdt. Een nieuwe documentaire wil daar verandering in brengen.

Onderwerp bespreekbaar maken

“Wat als je van je kinderen houdt, maar niet van je rol als moeder?” het is een vraag die Milou Gevers stelt voor haar nieuwe documentaire. Ze wil daarin bespreekbaar maken dat het moederschap niet altijd gaat zoals verwacht of gehoopt, en dat ook de maatschappij behoorlijke verwachtingen heeft van een vrouw en het moederschap. En dat je dus niet per definitie een slechte moeder bent, op het moment dat je met deze gevoelens worstelt.

Oproep

Worstel jij weleens met het moederschap? Dan hoort documentairemaker Milou Gevers graag, geheel vrijblijvend, je verhaal. Zij deelde met ons de volgende oproep:

Ben jij een moeder die diep van binnen voelt dat het moederschap haar zwaarder valt dan ze had gehoopt? Dan kom ik graag met je in contact! Voor een nieuwe VPRO-documentaire in samenwerking met Stepping Stone Producties ben ik op zoek naar moeders die worstelen met de hoge verwachtingen die de maatschappij aan ze stelt. Moeders die van hun kind houden, maar tegelijkertijd moeite hebben met deze rol. Mijn naam is Milou Gevers en ik ben documentairemaker (o.a. van ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ https://www.2doc.nl/documentaires/2020/10/waarom-bleef-je-niet-voor-mij.html) Wil jij voor het vooronderzoek van mijn nieuwe documentaire jouw ervaringen met mij delen, neem dan contact op met de redactie ([email protected]).

Ook goed om te weten: je mail gaat direct naar de documentairemakers, Dingen voor Vrouwen wordt niet op de hoogte gesteld en zal de inhoud van je mail niet te zien krijgen.

Lees ook: Moeder heeft spijt: ‘Mijn dochter is de grootste fout in mijn leven’

Beeld: Pexels