‘Mijn vriend loog tegen mij over het volgen van een vrouwelijke collega’

vriend loog volgen vrouwelijke collega

‘Toen ik hem voor de grap beschuldigde van liegen, werd hij nogal defensief’

Merel* en haar vriend Thomas hebben een lange afstandsrelatie. Ze FaceTimen vaak met elkaar en zien elkaar eens in de zoveel tijd. Echter, deelde Thomas recent zijn scherm tijdens het FaceTimen, waardoor Merel zag dat hij op een account van een vrouwelijke collega aan het kijken was. Hij zegt altijd dat hij haar niet uit kan staan, maar Merel denkt daar het hare van. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Volgen

“Ik weet niet eens waarom hij zijn scherm deelde tijdens ons FaceTime-gesprek, maar het irriteerde me mateloos dat ik zag dat hij op het profiel van zijn vrouwelijke collega aan het kijken was”, begint Merel haar verhaal. “Hij vertelde mij namelijk altijd dat hij haar niet uit kan staan en dat ze altijd discussies hebben met elkaar.”

Defensief

Merel gaat verder met: “Hij aarzelde echter niet om haar te ontvolgen zonder dat ik hem ernaar vroeg. Toen ik hem later vroeg waarom hij haar ontvolgde, zei hij dat hij dat uit respect naar mij deed. Ik was niet van plan om heel veel vraagtekens achter deze actie te zetten, maar ik vond het wel heel vreemd. Hij volgde namelijk nog heel wat andere meiden waar hij in het verleden wel interesse in had. Niet heel lang geleden vroeg ik hem dus uit nieuwsgierigheid of dat de enige vrouw van werk was die hij volgde.”

“Hij zwoer van wel. Maar toen ik hem voor de grap beschuldigde van liegen, werd hij nogal defensief. Hij beweerde zelfs dat ik hem niet vertrouwde.”

Red flag

“Een paar weken later keek ik even op mijn Instagram, en zag wat voorgestelde vrienden”, gaat Merel verder. “Hier was onder anderen een meisje uit Thomas zijn woonplaats te vinden. Ze volgden elkaar. Tot mijn verbazing bleek ze ook nog eens samen te werken met hem. Nu kan het me niet zoveel schelen omdat Thomas een handvol vrouwen volgt, maar ze post nogal pikante kiekjes die hij vaak leuk vindt.”

“Moet ik me hier zorgen over gaan maken? Normaal gesproken zou ik hier niet te veel van denken, maar mijn vriendin vertelde me dit een grote red flag is.” Wat zou jij Merel adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam THROWRACANDICEBROOKS.

Lees ook: ‘Ik dacht altijd dat mijn moeder niet wist wie mijn biologische vader is’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock