‘Ze testte me om te zien of ik haar zou beschermen’

testte

‘Een van die mannen liep recht op haar af’

Otto* is al een tijdje aan het daten met Nathalie. Tijdens een date worden ze ineens agressief benaderd door een aantal mannen. Otto komt voor Nathalie op, maar komt bedrogen uit als blijkt dat Nathalie de mannen al kent. Op Reddit vraagt hij lezers wat hij met de situatie aan moet. 

Van gezellig naar grimmig

“Nathalie en ik zijn al een tijdje aan het daten”, begint Otto zijn verhaal. “Afgelopen weekend gingen we voor de vijfde keer wat drinken bij een bar. Het was allemaal heel gezellig, totdat er drie mannen naar Nathalie toe kwamen. Twee bleven een beetje op afstand, maar eentje liep recht op haar af en begon met haar te flirten.”

De confrontatie aangegaan

Eerst zocht Otto er niet zoveel achter. “Het was duidelijk dat Nathalie niet in hem geïnteresseerd was, dus ik maakte me niet druk. Ze zei dat ook recht in zijn gezicht. Hij accepteerde dat antwoord echter niet en bleef aandringen. Op een gegeven moment trok hij haar zelfs aan haar arm en zei hij dat ze met hem mee moest komen.” Otto houdt absoluut niet van confrontaties en werd nerveus van de situatie. “Nathalie zag er echter ook bang uit, dus besloot ik om meteen iets te doen. Ik legde mijn hand op de arm van de man en vroeg hem beleefd of hij weg wilde gaan.”

Een groot toneelspel

Het ging van kwaad tot erger. “De man kwam behoorlijk dreigend voor me staan”, schrijft Otto. “Ineens had ik sterk het gevoel dat dit in een gevecht zou eindigen. Ik was bang, maar besloot voor mezelf op te komen en tegen hem te zeggen dat hij echt weg moest gaan. Tot mijn grote verbazing begonnen ze ineens allemaal te lachen. Ze bleken elkaar te kennen! Het was toneelspel om te zien of ik Nathalie zou verdedigen als het erop aankwam.”

Contact houden?

Otto was met vlag en wimpel geslaagd, maar voelt zich er niet bepaald goed over. “Eerst had ik nog niet helemaal door hoe raar het allemaal was, omdat ik me middenin de situatie bevond. Nu ik er echter over na heb kunnen denken, besef ik pas dat dit echt heel vreemd is. Ik heb het er ook met een vriend over gehad en hij zei dat ik geen contact met meer Nathalie moet zoeken. Ik vind haar echter wel heel leuk. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Otto zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam bunchanumbers123.

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn autistische zus mijn verantwoordelijkheid is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Wiktor Karkocha