‘Ik ben de seksuele aantrekkingskracht tot mijn partner verloren’

Hij vraagt zich af of dit is hoe een normaal huwelijk verloopt

Als je net met je partner samen bent, is de seksuele aantrekkingskracht tussen jullie twee meestal op zijn piek. Dat het met de tijd iets minder wordt, is in de meeste huwelijken doodnormaal. Maar wat doe je als je totaal geen seksuele aantrekkingskracht meer tot je echtgenote hebt? Het overkomt Tom* en hij vraagt anoniem om hulp op het platform Reddit. 

Geen aantrekkingskracht

Tom begint zijn verhaal op Reddit met: ”Ik heb altijd al wel gehoord dat koppels die getrouwd zijn van nature steeds minder seks hebben, maar de laatste tijd worstel ik echt met het gebrek aan seksuele aantrekking tot mijn vrouw. We hebben nog wel eens seks en ik denk nog steeds heel vaak aan seks en vrijen, maar… gewoon niet meer aan haar. Ik heb verder het gevoel dat mijn libido gewoon in orde is.”

Tom zijn vrouw is wat aangekomen sinds ze bij elkaar kwamen, maar dat is volgens hem niet erg. Hij vindt haar nog steeds wel aantrekkelijk, dus hij gelooft niet dat dit een echte rol speelt. Hij legt uit: ”De meeste nachten dat we naar bed gaan, denk ik aan seks, maar heb ik niet echt zin om er iets aan te doen met haar. Ik voel me hier vreselijk door…”

Oorzaak

Ongeveer een jaar geleden hadden Tom en zijn vrouw een open relatie. Ze brachten een paar maanden een andere vrouw in hun huwelijk, wat ze geweldig vonden. ”We waren allebei ongelooflijk seksueel gelukkig. De relatie met deze vrouw eindigde gewoon goed, maar het voelt alsof het daarna bergafwaarts begon te gaan”, zegt hij erover.

Hij biecht op: ”Een deel van mij denkt dat het komt omdat ik eindelijk heb kunnen ‘zien wat daarbuiten is’. Ik verloor namelijk mijn maagdelijkheid aan mijn vrouw. Maar als dit het geval is, wat gebeurt er dan met mijn huwelijk?” Ze kunnen het nog altijd met elkaar vinden. De twee werken nog steeds ongelooflijk goed samen, hebben plezier, en afgezien van dit probleem is hun huwelijk naar eigen zeggen helemaal prima.

Ten einde raad

Tom sluit zijn bericht op Reddit af met: ”Ik realiseer me dat ik niet eens echt weet wat ik vraag. Ik ben gewoon op zoek naar de mening van andere mensen hierover, omdat ik niet meer weet wat ik moet doen. Is dit hoe een normaal huwelijk eruit ziet? Wordt onze partner gewoon zo normaal voor ons dat de aantrekkingskracht volledig verdwijnt? Zijn andere getrouwde stellen nog steeds seksueel verliefd op elkaar, zelfs na meer dan 5 jaar huwelijk?”

*Tom is niet de echte naam van de persoon in kwestie. Op het forum Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRAsupersafeanon. 

Lees ook: Verstandig of harteloos: ‘Ik liet een jong stel met hun baby in de kou achter’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels