‘Ik ben acht maanden zwanger en mijn man wil dat we in een camper gaan wonen’

camper

Het plan om met een baby de wereld rond te reizen in een kleine camper ziet de vrouw niet zitten

Het leven in een camper – oftewel the van life – heeft de laatste jaren een behoorlijk romantische draai gekregen. Op social media is het een waar fenomeen dat jonge stellen met minimale bezittingen rondreizen in hun busje en de allermooiste plekken ter wereld bezoeken. Ook de man van Sterre* ziet dit wel zitten. Sterre is echter hoogzwanger en weet niet hoe ze dit idee zo snel mogelijk uit haar mans hoofd kan praten.

Acht maanden zwanger

“Ik ben 36 weken zwanger en mijn man en ik hebben gister een knallende ruzie gehad.” Ai, met dit bericht begint Sterre haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn man wil in een camperbusje gaan wonen zodat we veel meer kunnen reizen. Ik vertelde hem dat het een belachelijk idee was. Vooral met een kleine baby zouden we veel te weinig ruimte hebben. Maar mijn man zegt dat de coronacrisis hem heeft doen beseffen dat je maar één keer leeft en dat hij de wereld wil zien.”

Druk op de ketel

Even de tijd om dit plan te laten bezinken krijgt Sterre niet van haar man. “Ik vertelde hem dat ik niet meeging in zijn plan. Mijn vriend blokkeerde onze deur en zei dat ik een besluit moest nemen. Na de ruzie besloot ik een paar nachtjes bij een vriendin te slapen. Sindsdien probeert hij me de hele tijd berichten te sturen en te bellen. Hij zei dat ik, als ik wilde, ook in de camper kon bevallen ‘voor goede energie’. Ik vertelde hem daarop dat we beide gewoon een baan hebben en dat we ook wel iets van de wereld kunnen zien zonder in een camper te gaan wonen.”

Van gedachte veranderen

“Mijn man schreeuwde naar me dat ik geen steunende partner ben. Dat maakte me aan het huilen. Later vertelde hij me dat we het idee ook later kunnen bespreken, omdat ik nu door de zwangerschapshormonen ‘niet helder kan denken’, aldus hem. Ik zei mijn man dat ik er zeker van ben dat ik niet van gedachten zal veranderen.”

Andere levensstijl

Door deze flinke ruzie twijfelt Sterre of ze wel de juiste partner heeft gekozen. “Als ik had geweten dat dit zijn plan was, dan zou ik niet met hem zijn getrouwd of kinderen met hem hebben genomen. Dit is geen levensstijl die voor mij is weggelegd. Moet ik het idee verder uit zijn hoofd praten? Vertellen dat het absoluut een no go voor mij is? Zit hij in een vroege midlifecrisis? Ik ben er enorm door gestrest.”

Hulp gevraagd

Op het forum uit Sterre haar zorgen en vraagt ze om advies. Veel mensen snappen wel dat het vrije leven in een camper heel romantisch en aantrekkelijk klinkt, maar zien ook in dat dit niet ideaal is met een pasgeboren baby. Ook verbazen veel lezers zich over het kinderachtige gedrag van Sterre’s man. Wat zou jij de aanstaande moeder in deze situatie aanraden?

Lees ook: ‘Mijn man verliet me toen ik zwanger was, nu vraagt hij om een tweede kans’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels