‘Mijn man verliet me toen ik zwanger was, nu vraagt hij om een tweede kans’

man tweede kans

‘Mijn hele familie staat ook nog eens aan zijn kant’, vertelt de radeloze vrouw

“De hel”, zo beschrijft Celine* (31) de periode waarin ze zwanger was en haar man haar verliet. Nu staat hij weer op de stoep en zegt hij zijn familie terug te willen. Celine twijfelt of ze hem deze tweede kans wel wil geven.

Abrupt einde

Celine deelt haar verhaal op het forum Reddit. Daar beschrijft ze hoe haar huwelijk plotseling op de klippen liep. “Mijn man en ik waren al tien jaar samen en al vier jaar getrouwd. Tijdens mijn zwangerschap vertelde hij me dat hij niet meer van me hield en hij vroeg me of ik voor het einde van de maand de deur uit kon zijn. Ik werd er volledig door overvallen en smeekte hem om nog eens goed na te denken. Ik stelde voor dat we therapie zouden proberen. Maar mijn man weigerde en veranderde niet van gedachten. Ik trok weer bij mijn ouders in.”

Niet bij de geboorte

“De weken daarna waren de hel voor mij”, vervolgt Celine. “De baby kwam eerder dan gedacht. Mijn ouders probeerden mijn man te bereiken, maar hij nam de telefoon nooit op. Daardoor miste hij de geboorte van onze zoon. Wel kwam hij daarna naar het ziekenhuis om de baby te bezoeken, maar hij wilde niet met mij praten. Deze situatie hield een paar maanden aan. Hij kwam wel naar mijn ouders’ huis voor ons zoontje, maar deed net alsof ik er niet was.”

Grote omslag

Langzaam maar zeker zoekt Celines weggelopen man weer contact. En dan is er opeens een grote omslag. “De laatste paar weken begon hij weer een praatje met me te maken als hij langs kwam. Na een tijdje vroeg hij me of we weer samen konden zijn. Onze scheiding is ook nog niet rond. Mijn man beweert dat hij wist dat hij fout zat zodra ik het huis had verlaten, maar dat hij te trots was om mij vragen weer thuis te komen.”

Tweede kans

Voor Celine is dit geen eenvoudige beslissing. Ze gunt haar zoon een aanwezige vader in zijn leven, maar moet ook aan zichzelf denken. “Hij doet echt weer aardig en behulpzaam. Het voelt alsof ik mijn man terug heb en een deel van mij wil ook dat we weer samen zijn. Maar ook ben ik bang dat hij zich toch weer bedenkt en dat hij me nog een keer zo makkelijk aan de kant schuift als de eerste keer. Ik denk niet dat ik dat nog eens aankan.”

Druk van de familie

Daarbij komt kijken dat Celines familieleden hun mening niet onder stoelen of banken steken. “Mijn man heeft onze beide families verteld dat hij bij me terug wil komen. Nu krijg ik steeds van de familie te horen dat ik ervoor moet gaan. Zijn ouders stuurden me zelfs een berichtje waarin staat dat ze weten hoeveel hij van me houdt, dat hij spijt heeft van zijn daden en dat onze zoon een echt gezin verdient. Mijn ouders vertellen me dat ze mij niet voor eeuwig in huis kunnen houden en dat mijn man goed voor ons zou kunnen zorgen. Dat voelt soms alsof ze me het huis uit zullen zetten als ik niet op het aanbod van mijn man inga.”

Onafhankelijk

“Het enige familielid dat niet aan zijn kant staat, is mijn zus”, vertelt Celine op het forum. “Zij zegt dat ik geen overhaaste beslissing moet nemen en nog even moet aankijken of mijn man echt zo’n spijt heeft. Mijn zus bood me ook aan om bij haar te komen wonen als ik het ouderlijk huis weer moet verlaten. Ook moedigde ze me aan om contact op te nemen met mijn oude baan. Zij zouden me over een paar maanden wel weer in dienst willen nemen. Op die manier kan ik ook financieel onafhankelijk zijn.”

Hulp gevraagd

Celine voelt grote druk en vindt het moeilijk om de knoop door te hakken. Daarom vraagt ze op het forum om advies. “Moet ik mijn man een tweede kans geven? Zou hij echt spijt hebben van zijn daden? En hoe houd ik mijn familie erbuiten in de tussentijd?” Mensen op het forum vermoeden dat Celines man in de tussentijd misschien een affaire had die stukgelopen is of dat hij heeft ontdekt hoeveel alimentatie hij zou moeten betalen bij een scheiding, maar de reden van de plotselinge breuk blijft onduidelijk. Wat zou jij Celine aanraden in deze situatie?

*Celine is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam ThrowRA2ndchances.

Lees ook: Vrouw vertelt openhartig: ‘Ik wil mijn zwangere beste vriendin voorlopig niet meer zien’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels