5 redenen waarom een borrelpakket het ideale cadeau is

borrelpakket

Heb je een cadeau nodig? Zoek niet verder!

Een verjaardag, bruiloft, ziekenbezoek, jubileum of iemand die afscheid neemt: je hebt regelmatig een cadeau nodig. En waar het bij je moeder of beste vriendin misschien makkelijk is om iets te verzinnen, kan het bij sommige mensen ook behoorlijk lastig zijn. Een borrelpakket is dan de ideale uitkomst. Waarom dit zo’n goed cadeau is? Wij zetten vijf redenen op een rij. 

Borrelpakket

De borrelplank is op elke verjaardag, terras of bedrijfsborrel een groot succes. Of het nu gaat om bittergarnituur, een kaasplankje of juist culinaire hapjes, er zit altijd voor iedereen iets lekkers bij. Een borrelpakket is dan ook een ideaal cadeau om te geven. Wij leggen uit waarom.

1. Voor elke gelegenheid

We noemden het al even: een borrelpakket is voor bijna elke gelegenheid geschikt. Of je nu naar een verjaardag gaat, of een bezoekje brengt aan iemand die ziek is. Want een borrelplank hoeft niet per definitie uit drank, kaas en nootjes te bestaan. Je kunt ook een leuk pakket maken met fruit en verse jus d’orange. Maar ook je ouders die zoveel jaar getrouwd zijn of die ene collega die afscheid neemt zal blij worden van een borrelpakket.

2. Persoonlijk

Een borrelpakket is een heel persoonlijk cadeau. Je kunt hem namelijk precies zo samenstellen dat het bij de ontvanger past. En dat begint al bij de ondergrond: kies voor een stoere plank, vrolijk dienblad of juist een hippe rieten mand. Houdt diegene van hartige of juist zoete snacks, of is het meer iemand die van een vette hap houdt? Zo bepaal je of je het pakket vult met kaas, worst en nootjes, chocolade of juist bitterballen en kipnuggets. Tot slot kies je het favoriete drankje uit. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere wijn, speciaalbier of juist een lekker sapje. Eventueel kun je er ook nog een paar (wijn- of bier)glazen bij cadeau doen.

3. Mooi ingepakt

Je kunt een borrelpakket natuurlijk helemaal zelf samenstellen, zodat het perfect bij de ontvanger past. Is dat niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook gewoon een pakket online bestellen of kopen bij een lokale winkel. Zo’n pakket wordt altijd mooi ingepakt, waardoor je zeker met iets feestelijks binnenkomt. En als je zelf aan de slag gaat, kun je je natuurlijk helemaal uitleven op de verpakking.

4. Klein of groot

Het is overigens helemaal niet nodig om altijd groots uit te pakken met een borrelpakket. Ook voor kleinere gelegenheden kun je hiermee uit de voeten. Een fles wijn met een glas en een zakje nootjes is ook al een ontzettend leuk cadeau. Dat benadrukt nogmaals waarom dit zo’n ideaal cadeau is: voor elke gelegenheid, groot en klein.

5. Lang (na)genieten

Van een borrelpakket kun je lang (na)genieten. Hoewel een klein borrelplankje er misschien in één avondje doorgaat, zal diegene alsnog de hele avond aan jou denken terwijl hij of zij hiervan geniet. Geef je een iets groter pakket? Dan heeft de ontvanger hier lang plezier van. Diegene zal je sowieso dankbaar zijn voor de gezellige avond(en)!

Beeld: Pexels