‘Ik had ruzie met mijn schoonmoeder op mijn eigen bruiloft’

bruiloft

‘Mijn schoonmoeder was het niet eens met de planning die ik voor de bruiloft had bedacht’

Je eigen trouwdag is ontzettend spannend. Je wil deze bijzondere dag zo goed mogelijk laten verlopen en iedereen tevreden houden. Al ging dit laatstgenoemde bij de bruiloft van Jessie behoorlijk mis.

Foto’s voor de bruiloft

Niet alleen de bruid en bruidegom, maar ook gasten zien er op een bruiloft piekfijn uit. In het geval van Jessie* helemaal, aangezien zij voor haar bruidsmeisjes, moeder en schoonmoeder zelfs een visagiste inhuurde. Jessie wilde eerst de bruidsmeisjes door de visagiste laten opmaken, zodat zij klaar waren voor een speciale fotoshoot. Tijdens deze shoot zouden haar moeder en schoonmoeder aan de beurt zijn bij de visagiste.

Niet blij

Een logische planning, zo dacht Jessie. Maar hier was haar schoonmoeder absoluut niet over te spreken. Zij vond het belachelijk dat de bruidsmeisjes voorrang kregen, aangezien zij de moeder van de bruidegom is. En dat is in haar ogen véél belangrijker. “Mijn eigen moeder probeerde mijn schoonmoeder kalm te houden, maar ze bleef maar klagen. Op een gegeven moment begon ze zelfs te schreeuwen”, stelt Jessie. “Ik wilde mijn dag echt niet laten verpesten, dus ik besloot er niet op in te gaan. Maar ze begon echt ruzie te zoeken.”

Verkeerd kapsel

Toen het moment eindelijk daar was, en de schoonmoeder aan de beurt was bij de visagiste, was het achteraf alsnog mis. “Ze wilde haar lokken opgestoken hebben, maar toen dat eenmaal gedaan was, wilde ze het toch niet meer. Toen begon ze te zeuren, want volgens haar was er geen tijd meer over om dit te veranderen. Ze schreeuwde: ‘Als ik eerder aan de beurt was geweest, dan had ik niet met dit stomme kapsel rond hoeven lopen!'”

Nog steeds boos

Inmiddels is de bruiloft achter de rug en heeft Jessie een prachtige dag gehad. Toch kan haar schoonmoeder het voorval nog steeds niet loslaten. “Al twee weken lang blijft ze klagen en huilt ze er af en toe om. Ze vindt dat ze werd behandeld als een willekeurige gast en niet als de moeder van de bruidegom”, stelt Jessie. De pasgetrouwde Jessie vindt de situatie nog steeds enorm lastig. “Soms heb ik medelijden met haar, maar aan de andere kant vind ik het enorm overdreven.”

Wij zijn benieuwd: wat vind jij van de reactie van Jessies schoonmoeder?

*Jessie is niet de echte naam van de vrouw. Op een anoniem forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Few-Lynx54444.

Lees ook: ‘Mijn moeder heeft mijn hele leven gelogen over mijn vader’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels