‘Mijn zus denkt dat ze nog steeds zwanger is na een miskraam’

miskraam

‘Ik heb het gevoel dat mijn familie gek is geworden’

De zus van Sara* heeft het heel erg moeilijk gehad om samen met haar man kinderen te krijgen. Na veel jaren proberen lukte het hen maar niet om op een natuurlijke manier zwanger te worden, dus probeerden ze andere manieren. Helaas was dit ook geen succes en eindigde dit weer in een miskraam. Dit heeft bij haar zus een enorme tol heeft geƫist, waardoor ze er mentaal helemaal doorheen zit. In dit Reddit-verhaal vraagt Sara om advies.

Miskraam

”Na meerdere IVF-behandelingen van mijn zus lukte het hen maar niet om zwanger te worden of verloren ze een zwangerschap”, begint Sara haar verhaal. Tijdens deze behandelingen heeft mijn zus ook een tweeling van 21 weken verloren, waardoor het emotioneel heel erg zwaar is voor haar en haar man. Uiteindelijk hebben ze de behandelingen stopgezet en zijn ze gaan kijken naar de opties voor adoptie.”

”Tot onze verbazing kondigde mijn zus twee maanden geleden aan dat ze twaalf weken zwanger was.” Volgens Sara begon haar zus deze baby een wonderkindje te noemen, maar helaas mocht dit ook niet meer baten. ”Vorige week heeft ze weer een miskraam gehad”, vertelt Sara. ”De miskraam is bevestigd door een arts en toen het gebeurde was mijn zus ook in staat om te erkennen dat dit een miskraam was. Ze heeft een D&C procedure gehad, waardoor ze zeker niet meer zwanger kon zijn.”

Toch zwanger

”Maar na een paar dagen gebeurde er wat raars. Mijn zus deed namelijk alsof er niks aan de hand was en dat de miskraam niet eens had plaatsgevonden!” Wanneer Sara haar zus er op wijst dat ze een miskraam heeft gehad en dat ze een D&C procedure heeft gehad, zegt haar zus dat dit nooit is gebeurd en dat ze niet weet waar Sara het over heeft. ”Mijn zus plant zelfs een gender reveal party. Ik weet niet of ze doet alsof of dat ze een soort waanvoorstelling heeft als een reactie op haar trauma op het verlies van haar wonderkindje.”

Doen alsof

”Hoe dan ook, mijn ouders en haar man gaan er gewoon in mee,” vertelt Sara. ”Ze vertellen mij wel gewoon dat ze weten dat mijn zus een miskraam heeft gehad, maar ze denken dat ze haar verdriet op haar eigen manier aan het verwerken is.” Sara’s ouders en zwager zeiden dat haar zus tijd nodig heeft voordat ze dit verlies kan accepteren. ”We moeten dus blijven doen alsof mijn zus nog zwanger is. Ik denk dat dit de verkeerde manier is om haar te steunen in haar proces en heb hen gezegd dat ik hier niet aan mee ga doen. Ik vind gewoon dat mijn zus moet gaan praten met een psycholoog.”

Ongezond

”Mijn zus weigert om hulp te zoeken. Ik ben de enige die haar aanmoedigt om dit te doen, dus snap ik ergens ook wel dat ze zich niet geroepen voelt om te gaan.” Het enige jammere is dat Sara elke keer te horen krijgt dat ze haar zus niet steunt en dat ze het rouwproces niet serieus neemt. ”Ik probeer haar gewoon de hulp te geven die ze nodig heeft en te voorkomen dat mensen iets aanmoedigen wat duidelijk niet gezond is. Ik heb het gevoel dat mijn familie gek is geworden, maar ik weet niet hoe ik ze nog kan overtuigen om hen in te laten zien dat wat zij doen ongezond is voor mijn zus.” Wat moet Sara doen?

*De naam Sara is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwRA79964.

Lees ook: Pijnlijk: ‘Mijn vriend denkt dat ik expres een miskraam kreeg’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels