6 tips om hippe kinderkleding voor een leuke prijs te kopen

kinderkleding kopen tips

Dit ga je merken in je portemonnee!

We kleden onze kinderen het liefst in de leukste en meest hippe outfits. Het is jammer dat alleen aan bepaalde kledingitems nogal een prijskaartje hangt. Daarbij komt ook dat kinderen met de dag lijken te groeien. Die leuke en misschien wat duurdere outfit? Die lijken ze na een aantal maanden al ontgroeid. Er zijn gelukkig tips om kinderkleding binnen een budget te kopen. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Hippe kinderkleding kun je ook kopen zonder te veel geld uit te geven.

Nieuwe collectie

We weten, het is moeilijk om jezelf in te houden als de nieuwe collectie in de winkel ligt. Ook wat kinderkleding betreft. Toch doe je er goed aan om even geduld te hebben. Na soms een paar weken ligt deze leuke collectie op de sale tafel en scoor je de kinderkleding voor een leuk prijsje!

Wensenlijst

Weet jij precies wat je voor je kind leuk vindt om te kopen? Maak dan een Pinterest bord of een knip- en plakwerk van de kledingitems die jij graag zou willen aanschaffen voor je kind. Door het overzicht weet je precies wat leuk is voor je kind(eren) en voorkom je een miskoop.

(Online) research

Deze sluit mooi aan op het bovenstaande. Door van te voren een wensenlijst in je hoofd te hebben, weet je precies wat je nog graag wilt aanschaffen voor je kind. Daar komt bij dat je online ook gemakkelijk kinderkleding kan kopen. Dit scheelt je ook nog eens gedoe en geslenter in de winkels. Past het niet? Dan kun je de kleding gratis retourneren!

Combinaties maken

Kun je die ene leuke trui die wat aan de prijzige kant is echt niet laten liggen? Combineer dit item dan met een aantal leuke basics. Op deze manier kun je alsnog leuke en hippe outfits voor je kind samenstellen, zonder dat het bakken met geld kost.

Tweedehands

Tweedehandskleding voor kinderen is niet iets waar iedere moeder op zit te wachten. Wacht nog even met je oordeel, want in veel tweedehandswinkels kun je ontzettend leuke kinderkleding vinden. Veel kleding is kwalitatief goed en weinig gedragen omdat een kind uit de kleding is gegroeid. Was de kleding na aanschaf op 60 graden om eventuele bacteriën te doden en je hebt goedkope én leuke kledingitems voor je kind erbij!

Kleine kleding verkopen

Andersom kan het natuurlijk net zo goed werken om de kleding waar kinderen zijn uitgegroeid door te verkopen. Met name de wat duurdere items van een bepaald merk worden bijvoorbeeld op Marktplaats snel doorverkocht. En met het geld van de verkochte kleding kun je weer nieuwe kinderkleding aanschaffen. Win-win, dus!

Lees ook: Waarom je de slaapkamerdeur van je kind nooit op een kiertje moet laten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Wikimedia Commons, Pear285