7 leugentjes om bestwil die bijna iedere man weleens heeft gebruikt

leugentjes om bestwil

‘Ik ben onderweg hoor, lieverd’

Dat er een groot verschil is tussen mannen en vrouwen, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Vrouwen zitten net iets anders in elkaar en denken anders. Mannen zijn vaak net iets luchtiger en vinden het dan ook geen probleem om af en toe een leugentje om bestwil te vertellen. Komen deze zeven jou ook zo bekend voor? 

1. Ik sta in de file

Mannen kunnen het soms lastig vinden om eerlijk te zijn tegen hun vriendin. Daarnaast kunnen ze de tijd nog weleens vergeten als ze net iets te lang in de sportschool blijven hangen, of wanneer hij met vrienden aan het gamen is. Omdat hij jou niet het idee wil geven dat hij jullie etentje is vergeten, zegt hij liever dat hij in de file staat.

2. Zo duur was het niet

Heb jij een man aan de haak geslagen die van shoppen houdt? Dan herken je dit leugentje waarschijnlijk maar al te goed. Want niet alleen vrouwen geven soms iets te veel geld uit als ze gaan winkelen, mannen kunnen er ook wat van. En aangezien vrouwen het nut van bepaalde games of gadgets niet inzien, laten mannen de prijs soms maar liever achterwege.

3. Ik ben onderweg hoor, lieverd

Soms vertrekt een man net iets later dan jij had gehoopt. Vooral wanneer er een verplichting of activiteit op de planning staat waar hij stiekem niet zoveel zin in heeft. Enne, als een man ergens geen zin in heeft, kan er weleens worden getreuzeld. Wanneer hij appt dat hij onderweg is, kun je daar meestal nog wel een paar extra minuten bij optellen.

4. Ik zie nu pas dat je hebt gebeld

We kennen het allemaal wel, telefoontjes die onbeantwoord blijven. Vooral wanneer een man een avondje op stap is met vrienden, wil hij dit leugentje om bestwil er nog weleens ingooien. Toch zit hier ook een diepere boodschap achter. Want meestal wil een man hiermee aangeven dat hij iets meer ruimte nodig heeft.

5. Zoveel had ik niet gedronken hoor

Nog zo’n leugentje dat je waarschijnlijk vaker hebt gehoord nadat hij met zijn vrienden op stap is geweest. Wellicht schaamt hij zich ervoor hoeveel hij heeft gedronken. Maar in the end weten jullie allebei wel beter.

6. Nog één biertje

Jij wilt graag naar huis, maar je vriend vindt het nog veel te gezellig in de kroeg. Dit excuus hebben we dan ook al iets te vaak gehoord op stapavonden.

7. Het gaat prima

Mannen voelen zich heel verantwoordelijk en willen vooral niet dat jij je zorgen maakt. Hij zal dan ook, vooral in het begin van een relatie, niet snel toegeven dat het even minder goed met hem gaat.

Lees ook: Huh: het blijkt een goed teken te zijn als jouw partner vergeet wat je vertelt

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels