Wat bijzonder! Jouw handschrift vertelt veel over je persoonlijkheid

 handschrift persoonlijkheid

Een handschrift zegt veel meer dan je denkt

Volgens grafoloog en psycholoog Maresi de Monchy kan een handschrift erg veel over een bepaald persoon vertellen. Zo kan volgens haar het eerste woord dat je op papier zet, jou als persoon compleet omschrijven. Misschien schrijf je wel met kleine sierlijke letters of heb je een handschrift dat bestaat uit hanenpoten. Elk aspect in jouw handschrift zegt iets over je. 

Begin met een willekeurige zin op te schrijven en analyseer deze vervolgens aan de hand van de onderstaande kenmerken.

Grote van de letters

Je schrijft groot

Mensen met een groot handschrift willen graag laten weten dat ze er zijn. Hun handschrift neemt veel ruimte in en dat duidt op een groot ego. Jij bent absoluut niet bang om aanwezig te zijn en om de wereld te laten weten dat je er bent en er toe doet.

Je schrijft klein

Een klein handschrift duidt op een bescheiden houding. Jij schreeuwt niet vaak van de daken dat je ergens heel goed in bent, maar doet dat in stilte. Men onderschat jou dan ook vaak. Leuk feitje: wetenschappers schrijven vaak klein.

Let op: de volgende onderdelen zijn voor rechtshandigen. Links handigen schrijven namelijk altijd links hellend. Dat zegt niets over hun karakter.

Helling van de letters

Je handschrift helt naar rechts

Als je handschrift wat naar voren nijgt dan betekent dit dat je je wel bewust bent van de wereld om je heen. Des te verder je handschrift naar rechts nijgt des te belangrijker je de mening van mensen vindt.

Je handschrift helt naar links

Jij bent lekker tegendraads. Jij zal je niet snel aanpassen aan mensen, dingen of situaties. Des te verder je handschrift naar links nijgt, des te rebelser jij bent.

Je letters staan rechtop

Jij bent vooral veel op jezelf gericht. Als iemand jou onrecht aandoet, ben jij absoluut niet op je mondje gevallen.

Geen van het bovenstaande?

Instabilliteit typeert jou. Jij weet nog niet heel goed wat je wilt in het leven en dat is zichtbaar in je handschrift.

Handtekening

Is jou handtekening groot en je handschrift ook? Grote kans dat jouw ego dat ook is. Is jouw handtekening groot, maar jouw handschrift klein? Dan kan het zijn dat je wat onzeker bent en groot wil overkomen terwijl jij je klein voelt.

Lees ook: Lijk jij veel op je vader? Dan ben je veel gezonder dan je zou denken!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels