Dilemma: ‘Mijn vriend wil een open relatie, maar ik niet’

open relatie

Toch wil Kaylee haar vriend niet kwijtraken

Kaylee* en haar vriend zijn al anderhalf jaar een gelukkig stelletje. Ze steunen elkaar door dik en dun en kunnen alles aan elkaar vertellen. Het ‘dilemma’ waar Kaylee’s vriend laatst mee kwam, heeft haar echter enorm aan het twijfelen gebracht. Op het forum Reddit vraagt de vrouw dan ook advies. 

Dilemma

“Mijn vriend en ik zijn gelukkig samen. We hebben een goede relatie en steunen elkaar overal in”, begint Kaylee haar verhaal. “Vandaag vertelde hij me over zijn ‘dilemma’. Hij houdt van me en wil me niet kwijtraken, dus dat zit wel goed. Toch is hij bang dat hij zijn ‘beste jaren’ in een monogame relatie zal doorbrengen. Daarom wil hij een open relatie proberen.”

Open relatie

Kaylee’s vriend wil geen open relatie omdat zijn huidige relatie niet goed is, het gaat hem puur om ‘het ontdekken’. “Dat wil zeggen dat hij meisjes wil oppikken in een bar om daar vervolgens de nacht mee door te brengen, of te daten”, legt de vrouw uit. Kaylee vindt de hele situatie ontzettend lastig en zit in een tweestrijd. “Ik wil onze relatie sterk houden. Ik hou zoveel van hem dat ik liever ‘ja’ zeg tegen een open relatie, dan dat hij zich gevangen voelt in de relatie die we nu hebben.” In tegenstelling tot haar vriend heeft Kaylee echter helemaal niet de behoefte om met een anders de lakens te delen.

Twijfels

“Ik vertrouw hem, maar ik ben bang, gekwetst en bezorgd over onze toekomst”, geeft Kaylee eerlijk toe. “Ik heb het gevoel dat ik moet kiezen: laat ik hem met andere meiden naar bed gaan of sluit ik zijn gevoelens af in deze relatie?” Kaylee is vooral bang om haar vriend kwijt te raken, waardoor ze niet weet wat ze moet doen. Wat zou jij haar adviseren?

*Kaylee is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/ProcedureAromatic558.

Lees ook: Katja Schuurman over relatie met Freek: ‘We hebben nooit een open relatie gehad’

Bron: Reddit | Beeld: