8 dingen die je moet opruimen in september

opruimen

Tijd voor de grote septemberschoonmaak

Het is september, een nieuw seizoen is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een grote schoonmaak- en opruimsessie in huis. Wij zetten acht dingen op een rij die je deze maand nog wilt opruimen. En aangezien de maand bijna om is, moet je snel verder lezen. 

1. Vakantiespullen

De zomer is voorbij en de vakanties zitten er (voor de meeste mensen) op. Tijd om alle spullen voor buiten en je vakantie op te ruimen dus. Dit is het perfecte moment om die bak met duikbrillen, luchtbedden, kampeerspullen en dergelijke eens uit te zoeken – en spullen die je ook volgend jaar niet meer gaat gebruiken weg te gooien.

2. Zomerkleding

Korte broeken, rokjes, jurkjes en tops met spaghettibandjes… Het is allemaal ontzettend leuk, maar inmiddels is het veel te koud om deze zomeritems te dragen. Tijd om door die berg zomerkleding te gaan en te kijken welke kleding weg kan. Zit er zomerkleding tussen die nog wel mooi is, maar wat jij niet meer gaat dragen? Verkoop het dan online of doneer het.

3. Boeken en tijdschriften

Lees jij in de zomer ook extra veel tijdschriften en boeken? Grote kans dat ze allemaal op een stapel zijn beland. Tijd om deze eens uit te zoeken. Zet de boeken en tijdschriften die je wilt bewaren in een boekenkast en geeft de rest weg aan familie of vrienden. Ze zullen vast en zeker blij zijn met deze verrassing!

4. Huidproducten

In de zomer gebruiken we net iets anders producten voor onze huid dan in de winter. Misschien liggen er zelfs lege verpakkingen in je badkamerkastje. Kijk dus goed welke je weg kunt doen en wat je nog gaat gebruiken. Vul je kastje daarna aan met producten die je dit seizoen weer vaker nodig hebt, zoals lippenbalsem en handcrème.

5. Tuinspullen

Met een beetje geluk zit er af en toe een zonnige dag tussen, maar over het algemeen kunnen we niet veel meer in de tuin zitten. Pak alle spullen bij elkaar die je hebt verzameld voor in de tuin en ruim dit netjes op. Geef gereedschap een plek en sop je tuinmeubelen af voordat je ze in de schuur zet voor komende herfst en winter.

6. Voorraadkastjes

Tijd om de voorraad in je keukenkastjes eens bij langs te gaan. Welke producten zijn over de datum en ga je niet meer gebruiken? Gooi deze weg. Haal ook je vriezer leeg, want daar zit hoogstwaarschijnlijk ook van alles in dat je nooit meer gaat eten. Zo begin je met een frisse start (en veel ruimte) aan de herfst!

7. Handdoeken en beddengoed

Handdoeken en beddengoed wassen we elke week, en daarna gebruiken we het vrolijk weer opnieuw. Het is dus goed om eens per jaar een keer door die stapel te gaan en items die lelijk zijn geworden weg te doen. Leg ze op een aparte stapel om mee schoon te maken, of geef ze weg. Dierenasielen zijn bijvoorbeeld vaak blij met oude lakens en handdoeken.

8. Elektronica

We gebruiken heel veel elektronica. Van opladers tot powerbanks en oordopjes. Zitten er spullen tussen die niet meer werken? Gooi ze dan ook echt weg en koop een nieuw kabeltje. Dat voorkomt een hoop frustratie.

Lees ook: Aha! Dit is waarom jij het altijd koud hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels